Apple försöker förklara varför Infowars-appen finns kvar i App Store

Apple förbjuder permanent Alex Jones Infowars-app frÄn App Store

Under de senaste dagarna har Apple tagit bort fem av de sex “Infowars” -podcastarna av Alex Jones frĂ„n sin Podcasts-app enligt företagets riktlinjer för hatprat. Samtidigt beslutade Cupertino att behĂ„lla den officiella Infowars-appen i App Store som ger tillgĂ„ng till podcastsinnehĂ„llet som den just hade förbjudit. Apple försöker nu klargöra dessa tvĂ„ till synes motstridiga beslut.

I en pÄstÄende slÀpptes pÄ onsdagskvÀllen till BuzzFeed News, sÀger iPhone-tillverkaren att Àven om Jones podcaster bryter mot iTunes-policyn nÀr det gÀller hatprat, sÄ bryter inte Infowars Official-appen App Store-granskningsreglerna. Det föreslÄr dock att appen kan dras vid ett senare tillfÀlle.

Företaget noterar:

Vi stöder starkt alla synpunkter som representeras i App Store, sÄ lÀnge som apparna respekterar anvÀndare med olika Äsikter, och följer vÄra tydliga riktlinjer, sÄ att App Store Àr en sÀker marknadsplats för alla. Vi fortsÀtter att övervaka appar för övertrÀdelser av vÄra riktlinjer och om vi hittar innehÄll som bryter mot vÄra riktlinjer och Àr skadligt för anvÀndare tar vi bort dessa appar frÄn butiken som vi har gjort tidigare.

Apple Àr inte det enda teknikföretaget som fattar beslut om huruvida de ska hÄlla vÀrd för Infowars innehÄll. Spotify, Facebook och Google har alla beslutat de senaste dagarna att ta bort innehÄll frÄn det kontroversiella uttaget. Twitter har under tiden valt att hÄlla innehÄllet online med VD Jack Dorsey och sÀger att det inte bryter mot nÄgot av företagets regler.

Apples senaste uttalande om denna frÄga kommer förmodligen inte att lösa problemet. Som jag noterade för bara nÄgra dagar sedan skulle företaget vara klokt att dra i appen ocksÄ och dÀrigenom stÄ vid sin ursprungliga kommentar eller lÀgga om Infowars podcasts. Som det Àr, förblir Apples beslut i bÀsta fall förvirrande.

PĂ„ tisdag rapporterade CNN beslutet att dra Jones podcasts men inte Infowars-apparna gjordes av Apples Tim Cook och Eddy Cue.

Vad tycker du om den hÀr frÄgan? LÄt oss veta dina tankar nedan.