Apple förvÀrvade smygande en start som gör livfulla linser för förstÀrkta verklighetsglasögon

Apple förvÀrvade smygande en start som gör livfulla linser för förstÀrkta verklighetsglasögon

Apple har bekrĂ€ftat att de förvĂ€rvade en Longmont, Colorado-baserad startup, med namnet Akonia Holographics, som specialiserat sig pĂ„ att göra ”levande” linser för förstĂ€rkt glasögon (AR). Inköpspris och datum Ă€r okĂ€nda. AffĂ€ren Ă€r Ă€nnu en indikation pĂ„ att Cupertino-teknikjĂ€tten har utvecklat ett eget AR-headset.

Reuters rapporterad Torsdag att Apples PR-avdelning officiellt bekrĂ€ftade affĂ€ren med sin vanliga pannanplĂ„t. “Apple köper mindre företag dĂ„ och dĂ„, och vi diskuterar i allmĂ€nhet inte vĂ„rt syfte eller planer”, sa företaget i ett uttalande.

Akonia Àger över 200 patent som hÀnför sig till holografiska system och material, enligt sin webbplats. Dess anstÀllningslista inkluderar mÄnga av uppfinnarna av dessa patent, vilket innebÀr att Apple nÀstan sÀkert köpte företaget för sin talang, som Apple vanligtvis gör.

Akonia sa att dess teknik möjliggör “tunna, transparenta smarta glaslinser som visar levande, fullfĂ€rgade, breda synfĂ€ltbilder”, enligt sin webbplats.

FrÄn Reuters skrivning:

FörvÀrvet Àr den första tydliga indikationen pÄ hur Apple kan hantera en av de mest skrÀmmande utmaningarna inom AR-hÄrdvara: Att producera kristallklara optiska skÀrmar som Àr tunna och lÀtta att passa in i glasögon som liknar vardagliga ramar med bilder som Àr tillrÀckligt ljusa för utomhusbruk och lÀmpade för massa tillverkning till ett relativt lÄgt pris.

Akonia samlade 11,6 miljoner dollar i sÄddfinansiering 2012 och sökte ytterligare finansiering.

Det Àger ocksÄ flera HoloMirror-tillverkningsinstÀllningar för att bygga linser, fullt fungerande demonstrationsanordningar och egenutrustad högpresterande mediatillverkningsutrustning. Dess ytterligare FoU-aktiviteter inkluderar GRIN, 3D-optik och avstÀmbar laserutveckling.

Augmented reality, en teknik som stöds pÄ nyare iPhone- och iPad-modeller med iOS 11 eller senare, gör att digital information och datorgenererade bilder kan lÀggas över den verkliga vÀrlden som fÄngas av kameran, som i det populÀra spelet Pokémon GO.

Detta ses som inget annat Ă€n ett mellanliggande steg eftersom Apple och andra stora teknikföretag tros vara fokuserade pĂ„ att skapa glasögon som visar digital information pĂ„ transparenta linser. Som jĂ€mförelse anvĂ€nder AR-produkter som Microsofts HoloLense och Magic Leap’s Magic Leap One bĂ„da mörka linser och Ă€r avsedda för inomhusbruk.

IPhone-tillverkaren tros arbeta med ett par AR-glasögon för lansering 2020 eller 2019.

Företagets verkstÀllande direktör Tim Cook har gÄtt pÄ rekordet mÄnga gÄnger och sagt att Apple ser pÄ AR-tekniken som nÀsta stora sak inom persondatorer.

“Det hĂ€r Ă€r en av de enorma sakerna som vi kommer att se tillbaka pĂ„ och förundras över början pĂ„ det”, sa han om AR vid ett konferenssamtal med investerare förra Ă„ret.

Apples headset kan innehÄlla kraftfull teknik, inklusive dubbla 8K-skÀrmar, ett anpassat chipset, ett anpassat operativsystem baserat pÄ iOS och mer.

PĂ„ CES höll Apple nyfikna samtal med nĂ„gra intressanta leverantörer som gör “muttrar och bultar som krĂ€vs för att driva AR-glasögon”, rapporterade Bloomberg i januari.