Apple gör det svårare att återställa data på MacBook Pro 2018 med Touch Bar

Apple gör det svårare att återställa data på MacBook Pro 2018 med Touch Bar

Att återställa data från en skadad MacBook Pro 2018 med Touch Bar kan visa sig vara mycket svårare än med tidigare modeller. Det handlar om det uppenbara avlägsnandet av en port på logikkortet för årets 13- och 15-tumsmodeller, enligt MacRumors.

Både 2016 och 2017 MacBook Pro med Touch Bar-modeller inkluderar icke-avtagbara SSD-enheter som är lödda på logikkortet. För att återställa data och inte förstöra SSD i processen när det finns problem med enhetens logikkort gav Apple ut ett unikt verktyg för Genius Bars och Apple-auktoriserade tjänsteleverantörer. Apparaten, i princip en svart låda, kan överföra data från logikkortet till en fungerande MacBook Pro. För att detta ska fungera finns det en dataåterställningsport på kortet.

MacRumors f√∂rklarar: ‚ÄĚL√•dan har en flexkabel som ansluts till en data√•tervinningsport p√• det misslyckade logikkortet, medan l√•dan och en fungerande MacBook Pro √§r anslutna via USB-C till USB-C-kabel. ‚Äú

Förra veckan, under nedbrytningen av MacBook Pro 2018 med Touch Bar, bestämde iFixit att dataåterställningsporten inte längre fanns trots att det kvarstår löda icke-avtagbara SSD-enheter. Därefter bekräftade flera källor att Apples verktyg inte fungerar på årets modell.

I Apples interna 2018 MacBook Pro Service Readiness Guide rekommenderar företaget tekniker att uppmuntra kunder att ofta säkerhetskopiera till Time Machine. I guiden anges också att kunder kan rådfråga dataåterställningsföretag som DriveSavers, Knoll, Seagate och Payam.

Men, som MacRumors med r√§tta bekr√§ftar, “det √§r oklart hur de kan hj√§lpa.”

Varför togs porten bort? Källor berättar för MacRumors att dataåterställningsporten togs bort eftersom MacBook Pro-modellerna från 2018 inkluderar Apples anpassade T2-chip. Detta chip, som också finns på iMac Pro, ger hårdvarukryptering för SSD-lagring.

Regelbundna Time Machine-s√§kerhetskopior √§r viktiga och rekommenderas starkt. √Ąnd√• √§r det olyckligt att Apple har fattat detta beslut. Genom att ta bort hamnen har Cupertino gjort det mycket sv√•rare f√∂r Genius Bars och andra reparationsplatser att behaga kunderna. Kanske √§nnu mer oroande, genom att uppmuntra dessa m√§nniskor att ber√§tta f√∂r kunderna att konsultera en data√•terst√§llningsspecialist ist√§llet, flyttar Apple sitt ansvar vilket √§r olyckligt.

MacRumors har nått ut till Apple för mer information om denna fråga. Vi kommer att uppdatera det här inlägget som motiverat. Under tiden, se till att du använder Time Machine-säkerhetskopiering.

Vad tycker du om Apples drag? Låt oss veta nedan.