Apple har förvÀrvat musikanalysstart Asaii för att stÀrka innehÄllsrekommendationer

Apple acquisitions - Asaii dashboard

Apple förvÀrvar San Francisco-baserade Asaii, en automatiserad analys- och artister och repertoar (A&R) plattform för musikindustrin som drivs av maskininlÀrning och artificiell intelligens. Transaktionen vÀrderas till mindre Àn 100 miljoner dollar, Axios rapporterad den hÀr morgonen.

AffÀren verkar ha verifierats av LinkedIn-profilerna som tillhör företagets VD och koncernchef Sony Theakanath och grundarna Austin Chen och Chris Zhang. De tre mÀnnen Àr listade som med Apple sedan början av mÄnaden. Chens position hos iPhone-tillverkaren Àr Analytics, Apple Music, medan Zhangs position Àr Software Engineer, Apple Music.

Apple-förvÀrv - Asaii artist tracking

Axios rapporterar att affÀren kommer att göra det möjligt för Apple att förbÀttra innehÄllsrekommendationer pÄ Apple Music, samt hjÀlpa det att konkurrera med Spotifys anstrÀngningar att arbeta direkt med mindre artister, som en musiketikett. Musikaliskt delad ett e-postmeddelande dÀr Asaii bekrÀftade att tjÀnsten stÀngdes.

HÀr Àr det i sin helhet:

Asaii kommer att stÀnga av verksamheten den 14 oktober 2018. FrÄn och med det datumet har du inte lÀngre tillgÄng till vÄra API-slutpunkter, webbplatsen eller funktioner som Asaii Terminal, Recommend, Artist Analytics och andra.

Du Àr vÀlkommen att kontakta oss pÄ [email protected] eftersom vÄra Twitter- och Facebook-konton inte lÀngre kommer att vara aktiva. Vi kommer att göra vÄrt bÀsta för att svara i rÀtt tid baserat pÄ mÀngden e-post. FrÄn och med idag till 14 oktober kommer vÄr produkt att fungera som den Àr och vi stöder inga problem med plattformen.

Vi har Àlskat att titta pÄ artisterna du undertecknat, marknadsföringskampanjer som du har startat och Àlskar att ta med data till denna bransch som du har visat de senaste tvÄ Ären.

Med kÀrlek,
Sony Theakanath
VD och grundare, Asaii

Asaii-webbplatsen var online vid inlÀgget.

Enligt en sida som beskriver Asaii-funktioner anvĂ€nder de maskininlĂ€rning för att automatiskt generera artistförslag “rekommenderas för dig och endast för dig.”

Artister som plattformen rekommenderar kommer garanterat att trĂ€ffa ett diagram inom tio veckor till ett Ă„r. “VĂ„ra algoritmer kan hitta nĂ€sta Justin Bieber, innan nĂ„gon annan”, sĂ€ger webbplatsen.

Apple-förvÀrv - Asaii-analys

Med data frÄn Spotify, SoundCloud, Twitter, Facebook och Instagram levererar Asaii sin A&R- och effektanalys till 100+ kunder, inklusive namn som Warner Music, Universal Music, Sony Music, Mom + Pop, Atlantic, Interscope, Twitter och Ministry of Ljud.

Deras team kom frÄn Apple, Facebook, Uber, Salesforce och Yelp.

Apple-förvÀrv - Asaii skÀrmdump

IstÀllet för att helt enkelt samla data över flera kÀllor fokuserar Asaiis Discover and Track-produkter pÄ djupgÄende analys och förutsÀgelse. Förutom musikbranschen anvÀnds deras produkter av Fortune 500, boknings- och marknadsföringsbyrÄer.

Musikaliskt namngiven Asaii en av de 20 bÀsta musikstartarna att titta pÄ 2018.

Apple förvÀrvade nyligen den populÀra musikidentifieringstjÀnsten Shazaam.

Vad gör du av Apple-Asaii-affÀren?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.