Apple har gÄtt med i Cloud Native Computing Foundation som Platinum-medlem

Apple har gÄtt med i Cloud Native Computing Foundation som Platinum-medlem

Apple har gick med de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) som Platinum-medlem.

CNCF Àr ett Linux-grundprojekt med öppen kÀllkod som Àr dedikerat till att göra cloud native computing universellt och hÄllbart. Som en del av Apples Platinum-medlemskap har företagets Senior Engineering Manager Tom Doron gÄtt med i CNCFs styrelse.

Pressmeddelandet ramar in Apple som en av pionjÀrerna inom molnbaserad databehandling och en av de tidigare anvÀndarna av containerteknik som CNCF-projektet handlar om.

Chris Aniszczyk, projektets tekniska chef:

Att ha ett företag med erfarenhet och omfattning av Apple som slutanvÀndarmedlem Àr ett enormt bevis pÄ vitaliteten i molnbaserad datoranvÀndning för framtiden för infrastruktur och applikationsutveckling. Vi Àr glada över att ha stöd frÄn Apple och ser fram emot framtida bidrag till det bredare molnprojektgemenskapen.

CNCF grundades 2015 av Google, CoreOS, Mesosphere, Red Hat, Twitter, Huawei, Intel, Cisco, IBM, Docker, Univa och VMware. Google bidrog ocksÄ med containerklusterhanteraren Kubernetes som en fröteknologi. I augusti 2018 sa sökjÀtten att den överlÀmnade operativ kontroll av projektet till samhÀllet.

Apple bidrog till flera CNCF-projekt som Kubernetes, gRPC, Prometheus, Envoy Proxy och Vitess. Det var ocksÄ vÀrd för FoundationDB Summit pÄ KubeCon + CloudNativeCon förra Äret.