Apple HomePod ligger efter andra smarta högtalare i USA

Apple HomePod ligger efter andra smarta högtalare i USA

NÀstan nio mÄnader efter att den slÀpptes första gÄngen finns den Siri-baserade Apple HomePod nu i fyra av 100 hem som Àger en smart högtalare i USA. Detta jÀmförs med 23 procent av anvÀndarna som sÀger att de Àger minst en av de mest populÀra smarta högtalarna, Amazon Echo.

I en undersökning av 1 011 anvÀndare av smarta högtalare fann Strategy Analytics att 63 procent har en Amazon Alexa-baserad enhet i bruk jÀmfört med 17 procent som Àger en frÄn Google. HomePod hade samma andel anvÀndare som Amazon Echo Spot, Amazon Echo Show, Amazon Echo Kids Edition. Undersökningen, som togs i juli och augusti, visade att HomePod anvÀndes av dubbelt sÄ mÄnga mÀnniskor som det dyrare Google Home Max.

GrÀva djupare fann Strategy Analytics att 88 procent av smarta högtalare har minst en av Amazon, medan 31 procent Àger en frÄn Google. PÄ frÄgan om vilket varumÀrke de skulle vÀlja för sin nÀsta smarta högtalare var 46 procent av de svarande osÀkra. De andra 54 procent sa att de skulle vÀlja en frÄn antingen Apple, Amazon eller Google.

Om jag lÀser dessa siffror korrekt föreslÄr detta att Apple kan hitta nÄgon fördel med att slÀppa en billigare HomePod-modell. För $ 349 Àr HomePod den nÀst dyraste smarta högtalaren pÄ listan. Endast Google Home Max $ 399 Àr dyrare. Tidigare i Är föreslog rykten att Apple skulle introducera en smarthögtalare frÄn Beats.

David Watkins, regissör, ​​smarta högtalare pĂ„ Strategy Analytics sĂ€ger:

Amazon och Google kan dominera dagens marknad, men det kommer inte alltid att vara fallet. MÄnga konsumenter Àr redo att övervÀga alternativa mÀrken, förutsatt att de uppfyller de höga förvÀntningar som identifierats i denna studie, inklusive ljud av hög kvalitet, överlÀgsen design och enhetskompatibilitet.

Apple meddelade först HomePod i juni 2017. Det anlÀnde inte officiellt i butiker förrÀn i februari efter mÄnga förseningar. Sedan den slÀpptes har enheten fÄtt tillfÀlliga uppdateringar som har lagt till nya funktioner som stöd för flera rum och stereoparning, möjligheten att ringa telefoner och mer.

Vad ska Apple göra för att öka sin marknadsandel för smarta högtalare? LÄt oss veta dina tankar nedan.