Apple inbjuder utvecklare att fÄ sina Mac-appar notiserade för Mojaves förbÀttrade Gatekeeper

Apple inbjuder utvecklare att fÄ sina Mac-appar notiserade för Mojaves förbÀttrade Gatekeeper

macOS Mojave har flera funktioner som skÀrper sÀkerheten, inklusive en förbÀttrad Gatekeeper-funktion som verkstÀller kodesignering och verifierar nedladdade appar innan de fÄr köras. Idag utfÀrdade Apple en pÄminnelse till utvecklare om att fÄ sin Mac-programvara noterad sÄ att kunderna har ökat förtroendet för att det inte Àr kÀnt skadlig kod.

FörbÀttrar anvÀndarsÀkerheten

Enligt en posta över pÄ Apples Dev Center-portal för registrerade utvecklare:

macOS Mojave Àr hÀr. Ge Mac-anvÀndare Ànnu mer förtroende för din programvara som distribueras utanför Mac App Store genom att skicka den till Apple för att bli notariserad. NÀr anvÀndare pÄ macOS Mojave först öppnar en notiserad app, installationspaket eller diskavbildning ser de en mer strömlinjeformad Gatekeeper-dialog och har förtroende för att det inte Àr kÀnd skadlig kod.

Som Apple sÀger lanserar en notariserad app för första gÄngen en mer personlig Gatekeeper-dialog Àn tidigare med lite mindre lÀskigt meddelande (du kan se en anvÀndarvÀnligare frÄga högst upp).

Dock kommer Gatekeeper snart att tillÀmpa appnotisering.

Som Apple-inlĂ€gget sĂ€ger, mĂ„ste Gatekeeper i “en kommande version av macOS” krĂ€va att alla Mac-appar som Ă€r undertecknade med utvecklar-ID mĂ„ste vara auktoriserade av företaget.

Gatekeeper hjÀlper till att skydda din Mac och förstÀrker karantÀnen, en funktion som Àr utformad för att sÀkerstÀlla att din dator fÄr uppdateringar om ny skadlig kod och komprometterade webbplugg-plugins.