Apple kan förvÀrva 1Password, kommer att distribuera appen till alla 123000 anstÀllda [U: false]

 1Password för iOS fÄr rik formatering i anteckningar, iMessage-klistermÀrken och amp;  Mer

Apple har trÀffat en överenskommelse med AgileBits, tillverkare av den populÀra plattformslösenordshanteraren 1Password, som ser dem distribuera appen till alla 123000 anstÀllda.

Dessutom rapporterar Apple ocksÄ att han funderar pÄ ett potentiellt förvÀrv av AgileBits.

UPPDATERING: Ryktet kan vara helt falskt eftersom det officiella 1Password-kontot pĂ„ Twitter kommenterade: “Mina mĂ€nniskor och jag Ă€r lyckligt oberoende och planerar att förbli det.”

Rykten om mitt förvÀrv Àr helt falska. Mina mÀnniskor och jag Àr lyckligt oberoende och planerar att förbli sÄ.

– 1Password (@ 1Password) 10 juli 2018

BGR-chefredaktör Jonathan Geller skrev i dag:

Jeff Shiner, VD för AgileBits, hördes över att prata om “Apple-förvĂ€rvet” i glaskonferensrummet i företagets Toronto-kontor nyligen, men vi har inga detaljerade detaljer om vad sammanhanget var eller nĂ„gra detaljer om den potentiella affĂ€ren. Vi har nĂ„tt ut till bĂ„de Apple och AgileBits för kommentarer.

AffĂ€ren innehĂ„ller uppenbarligen familjeplaner, som ger upp till 5 familjemedlemmar till varje anstĂ€lld en gratis licens för 1Password. 100 anstĂ€llda kommer att börja anvĂ€nda appen frĂ„n och med den hĂ€r veckan, och hela 123 000+ anvĂ€ndare förvĂ€ntas aktiveras “inom de nĂ€rmaste en till tvĂ„ mĂ„naderna.”

HANDLEDNING: SÄ hÀr lÀgger du till kreditkortsinformation till iCloud Keychain

Apples strÀnga krav, som översÀttningar av alla 1Password-supportsidor till alla större internationella sprÄk eller upp till 4-timmars svarstid (SLA) genom kundsupport för Apple-anstÀllda, uppmanade AgileBits att vÀnda sig till en tredje parts service för samtalshantering som hjÀlper till tillhandahÄlla telefonsupport för att uppfylla avtalets krav pÄ affÀren.

RONDUP: Fördelarna med att anvÀnda 1Password över iCloud Keychain

Det Àr oklart hur mycket Apple kan sluta betala för affÀren, men summan kommer att vara i miljoner som ges 1Passwords standardfamiljlicens till 60 $ per Är (om Apple fick 50% rabatt skulle det betala cirka 2,5 miljoner dollar per Är för handla).

“AgileBits Ă„rliga intĂ€kter sĂ€gs ligga i intervallet mellan 5 och 10 miljoner dollar, och vĂ„r kĂ€lla berĂ€ttade att företaget sannolikt skulle sĂ€lja för tvĂ„ till tre gĂ„nger intĂ€kterna”, tillade artikeln. AgileBits började uppenbarligen betala ut en bonus till varje enskild anstĂ€lld i företaget efter att affĂ€ren undertecknades.

Apple kunde anvÀnda förvÀrvet för att förbÀttra de befintliga lösenordssynkroniseringstjÀnsterna inbyggda i sina operativsystem pÄ samma sÀtt som det fÀllde Workflows funktionalitet till den nya genvÀgsappen.

HANDLEDNING: SÄ hÀr stÀller du in iCloud-nyckelring

För detta Ă€ndamĂ„l har AppleInsider lĂ€rt sig att inget av det kan komma att ske eftersom en kĂ€lla inom Apple-företag som inte har behörighet att tala för företaget var skeptisk till hela rapporten. “Vi har inte hört nĂ„got om detta”, uppenbarligen kĂ€llan berĂ€ttade publikationen. “Varför? Nyckelringen gör redan 95 procent av detta. ”

Apple förvĂ€rvar i genomsnitt 15 till 20 företag per Ă„r, enligt VD Tim Cook, och de flesta av dem Ă€r sĂ„ kallade förvĂ€rv – det vill sĂ€ga talangbaserade förvĂ€rv frĂ€mst för företagets personal.