Apple kommer in i dina hem med HomeKit-hemautomationssystemet (foto)

Apple kommer in i dina hem med HomeKit-hemautomationssystemet (foto)

AnvĂ€ndningen av hemautomation, vetenskapen som gör det möjligt för vardagliga objekt att kommunicera och dĂ€rmed bidra till skapandet av “smarta hem”, blir mer och mer attraktivt, och alla större varumĂ€rken har utnyttjat CES att presentera sina lösningar.

Bland dessa finns det ocksĂ„ Äpple, Ă€n genom sitt eget system HomeKit indirekt befann sig huvudpersonen i mĂ„nga presentationer: Homekit Ă€r faktiskt plattformen som lĂ„ter dig styra mĂ„nga hushĂ„llstillbehör genom Siri, lösning som mĂ„nga tillverkare gillar Honeywell, Lutron, Kwikset, iHome och andra integreras i enheter som kommer att slĂ€ppa marknaden under de kommande mĂ„naderna.

LÄS OCH: FrĂ„n Qualcomm kommer nya Snapdragon för hemautomation och bilar

Elementen som kommer att utgöra nÀsta smarta hem som presenteras pÄ CES Àr riktigt mÄnga och strÀcker sig frÄn de enklaste föremÄlen i hemmet till komplexa apparater. iDevices, till exempel började han med att presentera uttag, vÀxlar Àr lampor Kompatibel med HomeKit:

idevices domotica homekit

FrÄn mÀrket JÀgare istÀllet anlÀnde tvÄ olika takflÀktar, respektive sÀljs till priset av $ 329 och $ 379, som kan slÄs pÄ och av automatiskt efter konfigurationerna gjorda genom HomeKit, och interagerar ocksÄ med andra element i huset.

hunter homekit fan

Kwikset istÀllet presenterar vi det första smarta lÄs som Àr kompatibelt med HomeKit

kwikset homekit-lÄs

Lutron istÀllet föredrog att uppdatera sitt utbud av intelligenta enheter för kontroll av fönster och fönsterluckor, helt enkelt genom att lÀgga till möjligheten att interagera med dem via Apple-plattformen.

lutron windows homekit

Honeywell lanserar handsken till Nest, Googles smarta termostat, med Lyric: en termostat som redan Àr tillgÀnglig för förbestÀllning och kompatibel med HomeKit.

lyrik-hjÀlte

Hur kunde alla dessa verktyg vara riktigt effektiva utan en riktig “medvetenhet” om vad som hĂ€nder inuti huset? Lyckligtvis tĂ€nkte han pĂ„ det Grid Connect, med sin egen linje av sensorer kunna kommunicera temperatur och luftfuktighet till systemet och upptĂ€cka eventuella vattenlĂ€ckor.

connectsense-homekit-sensorer

Gata: 9to5Mac