Apple köpte start av visuella effekter Spektral

Apple köpte start av visuella effekter Spektral

Cupertino tillkÀnnager inte offentligt alla sina förvÀrv, Àven om detaljerna i var och en vanligtvis lÀcks ut strax efter att de intrÀffat. NÀr det gÀller Apples köp av den danska visualiseringseffekten Spektral, tog det nÀstan ett Är innan nyheterna sipprade ut.

Enligt Dansk tidning BÞrsen (via Förmögenhet) Köpte Apple Spektral i december förra Äret för mer Àn 30 miljoner dollar. Företaget utvecklar programvara som gör det möjligt för fotografer att lÀgga till personer frÄn en digital scen till en annan med hjÀlp av algoritmer.

Tidigare kallad CloudCutout fick Spekral sin början i den amerikanska skolfotograferingsindustrin. Fram till 2016 hade den perfekterat sin lösning sĂ„ att det blev möjligt att skapa “mixed reality” -innehĂ„ll för video i realtid. Ett Ă„r senare gjorde den sin teknik tillgĂ€nglig pĂ„ smartphones.

Hur Apple planerar att anvÀnda Spektrals teknik Àr Ànnu inte kÀnt. Det Àr dock tydligt att företaget har Ätagit sig att bli en juggernaut med förstÀrkt verklighet. Förra mÄnaden slÀppte den ARKit 2 till utvecklare. Uppdateringen innehÄller nya verktyg som objektdetektering och ansiktsspÄrning.

Utöver detta har rykten föreslagit att Apple planerar att införa AR-glasögon i framtiden. I augusti bekrĂ€ftade företaget att de hade köpt Akonia Holographics, som specialiserat sig pĂ„ att göra ”levande” linser för AR-glasögon. Det Ă€r kanske hĂ€r Spektrals teknik sĂ„ smĂ„ningom kommer att landa.

Apple och teamet pĂ„ Spekral har Ă€nnu inte bekrĂ€ftat dessa nyheter. ÄndĂ„, som Fortune först noterade, listar Toke Jansen, Spekrals grundare och tekniska chef nu Apple har sin arbetsgivare pĂ„ LinkedIn.

Vad tror du att Apple har upp till hÀr? LÄt oss veta din Äsikt nedan.