Apple marknadsför inte lÀngre HomeKit-dörrklockor pÄ webbplatsen

Apple marknadsför inte lÀngre HomeKit-dörrklockor pÄ webbplatsen

Apple har tagit bort dörrklockor frÄn listan över HomeKit-kompatibla tillbehörskategorier. Det Àr inte klart varför Apple har gjort detta, men med tanke pÄ det trÄkiga tillstÄndet med HomeKit-aktiverade dörrklockor borde det förmodligen inte bli sÄ mycket överraskande.

Som först upptĂ€cktes av 9to5Mac, Tog Apple bort dörrklockor frĂ„n dess lista av HomeKit-kategorier under de senaste dagarna. I förvĂ€g innehöll listan dörrklockor med en lĂ€nk till det populĂ€ra August Doorbell Cam med en anteckning som sĂ€ger “kommer snart.”

August lovade HomeKit-integration pÄ sina dörrklocksystem för tvÄ Är sedan. Amazons Ring sa ocksÄ att den testade integrationen pÄ framtida dörrklockaprodukter. Hittills har inget av företagen levererat. Intressant Àr att August erbjuder dock HomeKit-kompatibla dörrlÄs.

Troligtvis har Apple bestÀmt att augusti och Ring inte Àr i nÀrheten av redo att erbjuda HomeKit-kompatibilitet med sina produkter. Som sÄdan bestÀmde man sig för att ta bort dörrklockorna. Jag tror dock inte att Apple har gett upp att stödja HomeKit-aktiverade dörrklockor i framtiden.

Oavsett, det hÀr Àr inte ett bra utseende för Apple och kommer vid en tidpunkt dÄ hembyggare i allt högre grad vÀljer Alexa över HomeKit för sina tillbehörsbehov.

HomeKit introducerades först med iOS 8 2014 och Àr ett programvaruramverk frÄn Apple som lÄter dig styra smarta hushÄllsapparater med din iOS-enhet eller Apple Watch. Du kan ocksÄ aktivera automatiska ÄtgÀrder i ditt hem genom röstdiktion till Siri eller via appar.

Varför tror du att Apple slutade markera dörrklockor i sin lista över HomeKit-kompatibla kategorier? LÄt oss veta nedan.

Diagram: 9to5Mac