Apple minskade kostnaden för OLED-skärmen på iPhone XS Max genom att ta ut några 3D Touch-komponenter

Apple minskade kostnaden för OLED-skärmen på iPhone XS Max genom att ta ut några 3D Touch-komponenter

Den massiva 6,5-tums OLED-panelen som pryder en 256-gigabyte-upplaga av den nya iPhone XS Max uppgår till nästan en femtedel av telefonens totala materialräkning, enligt uppskattningar från TechInsights i deras nedbrytning av handenheten.

Apple har ändå lyckats spara pengar på kostnaden för OLED-skärmar i de nya iPhonerna jämfört med vad man beräknade ha betalat för den 5,8-tums OLED-panelen i den ursprungliga iPhone X, enligt TechInsights-data delad Onsdag av Reuters.

Ber√§ttelsen konstaterar att den relativt lilla √∂kningen av OLED-panelkostnaden (bara 3,23 dollar per enhet) – trots den st√∂rre sk√§rmstorleken – kan f√∂rklaras med borttagning av ospecificerade delar f√∂r 3D Touch-funktionen. “Allt sagt, vad de tog ut uppg√•r till cirka $ 10, s√• denna $ 80 OLED-uppskattning skulle ha varit cirka $ 90”, s√§ger TechInsights Al Cowsky.

Här är dina takeaways:

TechInsights kommenterade skillnaden mellan Xs och Max ur kostnadssynpunkt:

Några av kostnadsökningarna från iPhone Xs till iPhone XS Max ligger inom områdena basband, större OLED-skärm, större batteri, mer icke-flyktigt minne och en betydande ökning av kostnaden för icke-elektroniska komponenter. iPhone XS Max har större, tyngre höljen än iPhone X och den inre ramen bär mer processkostnader runt punktsvetsar, skär etc.

256 GB iPhone XS Max säljer för 1 249 USD i USA, men kom ihåg att kostnaden för delar inte tar hänsyn till andra kostnader i samband med forskning och utveckling, design, förpackning, arbete, frakt, försäljning, marknadsföring, reklam och så vidare.

Här är en högnivåvy över kostnaderna för de olika komponenterna i Max.

Delar som kostar Apple mer i år inkluderar även A12 Bionic-chipet (det är det första mobilchipet tillverkat med en sofistikerad 7-nanometer-processteknik) och Intels femte generation LTE-modem som stöder CDMA, tillverkad på Intels egen 14-nanometer-processteknik än förra årets chip för att öka dess prestanda samtidigt som det tar samma utrymme.

Enligt Intel kan dess RF-sändare i Max uppnå Cat 16 downlink och Cat 15 upplänk. A12 Bionic och Intel-modemet kostade Apple totalt $ 72 jämfört med $ 66,22 som de betalade för Intel-modemet och A11 Bionic-chipet i förra årets iPhone X.

Huvudchipet och modem är de näst dyraste delarna i dessa nya telefoner.

256 GB flashlagring kostar Apple $ 64 och är den tredje dyraste komponenten. Kamerorna är prissatta till $ 44 och de större, tyngre hölje- och mekaniska komponenterna till $ 55. Den mest lukrativa delen i någon iPhone måste vara flashlagring, enligt en Bloomberg-analys som vi körde i morse.

Analys?