Apple Music integreras nu med Genius-texter och vice versa

genius Apple Music intro

Genius, som kallar sig vÀrldens största uppslagsverk för musik, har nu ett dedikerat soundtrack. Apple Music-abonnenter kan nu lyssna pÄ hela lÄtar i Genius. Dessutom kommer Genius-texter till Apple Music-appen.

För att dra nytta av integrationen Àr allt du behöver göra att logga in pÄ ditt Apple Music-konto. Den nya integrationen fungerar med universell Genius-app och Àven pÄ Genius webbplats.

För att kunna anvĂ€nda Apple Music i Genius-appen mĂ„ste du först hitta en lĂ„t. NĂ€r du har gjort det klickar du pĂ„ meddelandet “anslut konto”. DĂ€rifrĂ„n mĂ„ste du ge Genius Ă„tkomst till din Apple Music, mediebibliotek och lyssningsaktivitet. NĂ€r du har gjort det, frĂ„n och med nu, finns hela spĂ„r tillgĂ€ngliga via appen.

geni Apple Music

Processen Ă€r liknande via Genius webbplats. NĂ€r du vĂ€l har hittat en lĂ„t visas ett meddelande lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen som lĂ€ser “anslut konto”. NĂ€r du klickar pĂ„ meddelandet skickas du till iTunes pĂ„ din dator dĂ€r Genius kommer att bekrĂ€fta att du Ă€r en Apple Music-prenumerant.

Som en del av den nya integrationen kommer Apple ocksÄ att börja anvÀnda den stora Genius-databasen för texter i Apple Music. Det Àr oklart nÀr Genius-texter kommer att dyka upp pÄ alla Apple Music-plattformar och i vilken utstrÀckning. Vi vet till exempel inte om Genius-anteckningar ocksÄ kommer till Apple Music.

Apple har erbjudit texter för vissa lÄtar i Music-appen sedan 2016. FrÄn och med iOS 12 tog Apple det ett steg lÀngre genom att lÀgga till möjligheten att söka efter lÄtar efter texter.

Av det nya partnerskapet förklarar Ben Gross, Genius Chief Strategy Officer:

Att kunna lÀsa texter och kommentarer om Genius medan du lyssnar pÄ Apple Music Àr en drömgeni-upplevelse. Vi Àr stolta över att göra Apple Music till vÄr officiella musikspelare, och vi Àr dubbelt glada över att fÄ Genius-texter till deras fantastiska plattform.

Det hÀr lÄter som en bra idé. Förhoppningsvis ger integrationen fler texter till Apple Music-tjÀnsten snart.

Vad tror du? Du kan kommentera nedan.

Du kan ladda ner gratis Genius-appen i App Store.