Apple Music överträffade förmodligen bara Spotify i USA i antal prenumeranter

Apple Music

Apple Music är nu den främsta musikströmningstjänsten i USA, enligt en branschkälla som talade med Nyheter om digital musik. Om det är korrekt skulle det vara första gången antalet Apple Music-abonnenter i USA överträffar branschledaren Spotify.

UPPDATERING: Den 5 april 2019, Wall Street Journal bekr√§ftade resultaten av Digital Music News. Enligt tidningen hade Apple Music mer √§n 28 miljoner abonnenter i USA den 20-19 februari j√§mf√∂rt med Spotifys 26 miljoner. √Ąven om Apples musikstreamingtj√§nst har √∂kat abonnenter i USA snabbare √§n sin svenska rival – med en m√•natlig tillv√§xttakt p√• cirka 2,6-3 procent j√§mf√∂rt med 1,5-2 procent f√∂r Spotify – sp√•rar det fortfarande Spotify globalt.

Den namngivna källan, som påstår sig vara en stor USA-baserad distributör, delade en rapport som beskriver abonnemangssummorna för Apple Music och Spotify tillsammans med Tidal och Sirius XM.

Som förklarat:

Den rapporten rankar nu Apple Music som f√∂rst i USA, √•tminstone bland fr√§mst on-demand musikstreamingtj√§nster …

B√•de Apple Music och Spotify har mer √§n 20 miljoner abonnenter i Amerika, med Apple nu ett h√•r fram√•t. K√§llan beg√§rde att vi skulle inneh√•lla exakta abonnentnummer ut√∂ver att n√§mna ’20 miljoner plus’ f√∂r att skydda konfidentialitet.

Tillbaka i maj avslöjade VD Tim Cook att Apple Music hade över 50 miljoner betalda och gratis testkonton tillsammans. En månad tidigare var antalet 40 miljoner betalande konton och 8 miljoner människor på en 90-dagars gratis testperiod.

Som jämförelse hade Spotify 75 miljoner betalande abonnenter per den 31 mars 2018 och sammanlagt 170 miljoner lyssnare om du lägger till alla i Spotifys gratis annonsdrivna nivåer.

I Februari, Wall Street Journal började den första publikationen för att förutsäga att Apple Music skulle passera Spotify i USA före slutet av 2018. Vid den tidpunkten beräknades Cupertinos tjänst växa med en månadshastighet på 5 procent mot 2 procent för sin äldre svenska rival .

Rykten tyder på att Apple Music så småningom kan bli en del av ett större underhållningspaket som också skulle inkludera videostreaming och premiumnyhetsinnehåll. Paketet kunde meddelas redan nästa år.

Apple Music är tillgängliga för $ 4,99 per månad för studenter och $ 9,99 per månad för privatpersoner. Det finns också en familjeplan för $ 14,99 varje månad. Rabatter är tillgängliga när du köper ett årligt abonnemang.