Apple Music trÀffar 56 miljoner betalda abonnenter, Spotify vÀxer fortfarande i snabbare takt globalt

Apple Music trÀffar 56 miljoner betalda abonnenter, Spotify vÀxer fortfarande i snabbare takt globalt

Apple Music har enligt uppgift samlat 56 miljoner betalda + testkonton och har lagt till sex miljoner kunder under de senaste sex mÄnaderna sedan att zooma över 50 miljoner abonnenter i maj 2018.

Den nya datapunkten avslöjades inte av Apple sjÀlv utan Financial Times som pÄ fredagen publicerade nya detaljer om Apples förhandlingar med den amerikanska radiogruppen iHeartMedia.

Reportrar Anna Nicolaou och Tim Bradshaw:

Musikchefer sÀger att efter en sen entré till musikströmning 2015 har teknologigruppen fÄtt förtroende och förstÀrkt sina anstrÀngningar att vÀxa Apple Music. Antalet abonnenter har vuxit till 56 miljoner, jÀmfört med 50 miljoner i maj, och Apple gick nyligen över Spotify för att bli den bÀsta musikstreamingtjÀnsten i USA, vÀrldens största musikmarknad av intÀkter.

Som jÀmförelse rapporterade Spotify för en mÄnad sedan att ha 87 miljoner betalda anvÀndare över hela vÀrlden.

Kolla in Spotifys senaste statistik, avslöjad i deras Resultatrapport för september kvartal:

Spotify aktiva anvÀndare varje mÄnad (gratis + betalda nivÄer)

Det rĂ„der ingen tvekan om att Apples svenska rival har haft ledningen i streamingbiz – Spotifys ökade med 12 miljoner abonnenter inom samma tidsram, dubbelt sĂ„ mĂ„nga som Apple Music.

FrÄn artikeln:

Varje affÀr kan hjÀlpa Apple att minska klyftan med Spotify, som fortfarande Àr vÀrldsledande inom musikstreaming, och branschledare sÀger att det har varit bÀttre att locka kunder.

Trots att Apple Music har lagt till 6 miljoner kunder under de senaste sex mÄnaderna vÀxer Spotify fortfarande i en snabbare takt globalt och ökar med 12 miljoner abonnenter till 87 miljoner inom samma tidsram. Etikettledare sÀger ocksÄ att Spotifys publik tenderar att vara yngre och anvÀnder tjÀnsten oftare Àn Apple Musics mer mogna demografiska.

Det Àr viktigt att notera att Spotify har arbetat i ett decennium nu.

Kontrastera det med Apple Music, som debuterade i 100+ lÀnder för ungefÀr tre och ett halvt Är sedan. Till skillnad frÄn Spotify kan Apple ocksÄ subventionera sin tjÀnst genom sina mycket lönsamma enheter.

Artikeln fortsÀtter med att förklara hur Tim Cook och hans löjtnanter hoppas att iPhone-tillverkarens branschband hjÀlper det sÄ smÄningom att komma ikapp Spotify globalt, inte bara i USA.

BÄde Spotify och Apple Music erbjuder obegrÀnsad tillgÄng pÄ begÀran till ett bibliotek med miljontals lÄtar för 10 dollar per mÄnad i USA, eller 15 dollar per mÄnad för en familj pÄ sex. Men till skillnad frÄn Spotify, som har appar för ett antal plattformar, Àr Apples tjÀnst tÀtt integrerad i sina andra tjÀnster och enheter, som Siri och HomePod-högtalaren.

BĂ„de Spotify och Apple erbjuder API: er som appar som Algoriddims dj Pro, som visas ovan, kan anvĂ€nda för att integrera sina musiktjĂ€nster. Överraskande samarbetade Apples Amazon med att erbjuda Apple Music-integration till Alexa-kunder i tid för semestern.

FrĂ„n och med veckan den 17 december Ă€garna av Echo-enheter tillĂ„ts be Alexa spela nĂ„gon lĂ„t, artist eller album frĂ„n Apple Music (“Alexa, spela Bebe Rexha pĂ„ Apple Music”), samt spela curated spellistor och strömma genrebaserade radiostationer.

Slutligen har Financial Times hÀvdat att den ryktade iHeartMedia-affÀren potentiellt kan leda till att fÄ Beats 1-stationen pÄ markbunden radio. Apple sÀgs ocksÄ övervÀga antingen en Àgarandel i iHearMedia eller ett marknadsförings- / marknadsföringspartnerskap.

Tankar?