Apple och Samsung böter bÄda i Europa för avsiktligt förnedrande telefonprestanda

iPhone battery replacement

Även om Apple lade till en vĂ€xling till iOS som inaktiverar den kontroversiella processorstrypningen och erbjöd konsumenter rabatterade batteribyten, har den italienska vakthunden böter Cupertino-teknikjĂ€tten tio miljoner euro, vilket rĂ€knas till cirka 11,4 miljoner dollar, över att anvĂ€nda mjukvaruuppdateringar för att sakta ner. iPhones och driva mĂ€nniskor till att köpa nya modeller.

Apple slogs först med fem miljoner euro pÄ grund av den kontroversiella praxis, och sedan med ytterligare fem miljoner euro i böter för att inte ge anvÀndarna tydlig information frÄn början om hur man underhÄller eller sÄ smÄningom byter ut slitna batterier.

Reuters rapporterad Onsdag att Samsung ocksĂ„ fĂ„r böter med fem miljoner euro pĂ„ grund av klagomĂ„l om att de anvĂ€nde programuppdateringar för att sakta ner sina mobiltelefoner – det Ă€r intressant med tanke pĂ„ att Samsungs egna programuppdateringar inte tidigare har ifrĂ„gasatts.

FrÄn artikeln:

Anti-trust-organet sa i ett uttalande att vissa firmwareuppdateringar frĂ„n Apple och Samsung “hade orsakat allvarliga dysfunktioner och minskat prestandan avsevĂ€rt och dĂ€rmed pĂ„skyndat processen att ersĂ€tta dem.

Det tillade att de tvĂ„ företagen inte hade tillhandahĂ„llit klienter tillrĂ€cklig information om effekterna av den nya programvaran “eller nĂ„got sĂ€tt att Ă„terstĂ€lla den ursprungliga funktionaliteten hos produkterna”.

Den kontroversiella iPhone-begrÀnsningen prövas ocksÄ av Department of Justice och Securities and Exchange Commission i United Starts. Missnöjda konsumenter har riktat en massa rÀttegÄngar mot Apple, inklusive ett klagomÄl som söker otroliga skador pÄ 999 miljarder dollar.

Apple hÀvdar att det har implementerat CPU-strypning i iOS 10.2.1, men företaget misslyckades verkligen med att kommunicera en sÄ viktig funktion till sina lojala kunder. Apple hÀvdar att gasspjÀll gÄr till handling nÀr batteriet har tappat sin förmÄga att leverera toppeffekt eller har blivit utslitt efter ett visst antal fulladdnings- och urladdningscykler.

NÀr batteriet inte kan leverera toppströmkrav kan enheten ovÀntat stÀngas av. Apple utökade ocksÄ CPU-strypningsfunktionen till nyare enheter, till exempel iPhone 7 med iOS 11.2, och planerar att lÀgga till stöd för andra produkter i framtiden.