Apple Pay har bekräftats att lanseras snart i Saudiarabien

The mobile payments service Apple Pay is coming to Saudi Arabia soon

Enligt Apple.com i Saudiarabien kommer mobilbetalningstjänsten Apple Pay snart till 32 miljoner land med stöd från Saudi Payments Network (MADA).

Nyheten tillk√§nnagavs i dagens tweet av MADA, fick syn p√• av MacRumors, som l√§ser som “Saudi Payment Network meddelar att det snart kommer att introducera Apple Pay i Saudiarabien.”

Apple Pay finns för närvarande i nästan tre dussin länder.

#Saudi Payment Network (MADA) meddelar att det snart kommer att introduceras #äpple betala in #Saudiarabien ??

Besök oss på https://t.co/eE9VdOyjxb pic.twitter.com/KjpQYmWq7u

– People Of Saudi Arabia (@pplofKSA) 5 oktober 2018

Apples VD Tim Cook bekräftade under ett nyligen intäktssamtal att tjänsten kommer att lanseras i Tyskland senare i år. I en intervju med en indisk tidning bekräftade Apples Eddy Cue att det fanns på vägkartan för Indien, men slutade med att inte ge ett lanseringsdatum.

“Vi arbetar p√• det, men inget datum att meddela vid denna tidpunkt”, citerades han. “Vi vill meddela ett datum som vi vet √§r 100%.” Det f√∂rv√§ntas ocks√• lanseras i √Ėsterrike snart.

9to5Mac har lärt sig att Polens PKO BP för närvarande testar tjänsten och det svenska försäljningsstället MacPro påstås Apple Pay skulle slå Sverige den 24 oktober med stöd från Nordea.

Enligt till Apple Pay-chefen Jennifer Bailey handlar tjänsten om att få folk att älska sina iPhones. Apple Pay aktiverades nyligen som ett bekvämt betalningsalternativ på eBay.

Använder du Apple Pay alls?