Apple Pay kommer till eBay som ett nytt betalningsalternativ

Apple Pay kommer till eBay som ett nytt betalningsalternativ

Eftersom eBay och Paypal inte lÀngre ingÄr i samma företagsenhet, vill e-handelssidan erbjuda fler betalningsalternativ till sÀljare. Chief bland dem Àr Apple Pay, som förvÀntas börja rulla ut som ett betalningsalternativ före slutet av Äret, enligt AppleInsider.

Apple Pays intrÀde pÄ webbplatsen kommer att ske gradvis med endast utvalda Marketplace-sÀljare som kan erbjuda tjÀnsten vid lanseringen och endast pÄ vissa artiklar. Dessutom kommer Apple Pay endast att erbjudas pÄ webben, inte via eBay-appen. Systemet bör vara fullt ut implementerat före slutet av 2021.

PÄ den Ärliga eBay Open-sÀljarkonferensen förklarar företagets vice vd för betalningar:

Apple Pay Àr en av de mest allmÀnt förekommande betalningsformerna och ger anvÀndarna ett enkelt, snabbt och sÀkert sÀtt att betala. Att erbjuda Apple Pay som betalningsmetod pÄ eBay Àr det första steget i att ge vÄra tiotals miljoner köpare större valmöjlighet och flexibilitet i betalningsalternativ.

Åtminstone för tillfĂ€llet lĂ„ter inte Apple Pay ombord lĂ„ta som början pĂ„ en process för att ta bort PayPal helt frĂ„n webbplatsen. eBays partnerskap med PayPal förvĂ€ntas fortsĂ€tta fram till minst 2023, om inte lĂ€ngre.

Under sin senaste resultatrapport sa Cupertino att Apple Pay hade fördubblat antalet aktiva Är och tredubblat transaktioner jÀmfört med Äret innan. Den digitala betaltjÀnsten har lÄngsamt flyttat till nya lÀnder sedan den första lanseringen i USA 2014. De senaste mÄnaderna utvidgades Apple Pay till Norge, Polen och Ukraina.

Vill du se Apple Pay ersÀtta PayPal pÄ eBay? LÄt oss veta nedan.