Apple säger att Tillbaka till min Mac slutar på macOS Mojave, rekommenderar alternativ

Apple säger att Tillbaka till min Mac slutar på macOS Mojave, rekommenderar alternativ

Apple har sagt att det snart kommer att upphöra Tillbaka till Min Mac, en nollkonfigurations macOS-tjänst som låter dig enkelt ansluta till en fjärr-Mac och hantera den när du är hemifrån.

Med Back to My Mac kan du ansluta till en fjärr-Mac säkert via Internet, överföra filer mellan en dator till en annan och mer.

Tjänsten uppnår detta genom att registrera din hem-IP-adress med iCloud.

Det är särskilt coolt att ansluta till en fjärr-Mac är lika enkelt som att klicka på den Mac du vill ansluta till i delad del av Finder-sidofältet. Du kan till och med använda Tillbaka till min Mac för att skapa ett nätverk av Mac-datorer som du kan komma åt på distans.

Tyvärr försvinner tjänsten snart.

Som första noterade av MacRumors, varnar företaget kunder via en push-avisering om den kommande upphörandet av Tillbaka till min Mac i macOS Mojave. Att besöka iCloud-inställningsfönstret i Mojave avslöjar faktiskt att Back to My Mac-växlingen inte finns någonstans.

Apple har satt ihop en praktisk supportdokument f√∂rklara hur man g√•r igenom denna √∂verg√•ng. “Tillbaka till min Mac kommer inte att finnas p√• macOS Mojave”, st√•r det. “Du kan g√∂ra dig redo nu genom att l√§ra dig om alternativ f√∂r fil√•tkomst, sk√§rmdelning och fj√§rrskrivbords√•tkomst.”

Förutom möjligheten att använda Spotlight Search och Finder för att hitta filer och mappar på din fjärr-Mac (och dra dem till din lokala dator), stöder Back to My Mac också skärmdelning. Med tanke på att dessa funktioner hanteras lika effektivt av specialiserade VNC-klienter (inklusive den officiella Apple Remote Desktop-klienten), bör kunderna inte förlora funktionalitet.

Genom att utnyttja Wide-Area Bonjour-nätverk för säker upptäckt över Internet skapar Back to My Mac automatiskt en ad hoc-krypterad anslutning mellan maskinerna med IPsec. Det kräver att användare har installerat iCloud, samt ett Apple-ID.

Tjänsten kräver att du aktiverar UPnP eller NAT-PMP-protokollet på din hemrouter och som standard använder UDP-port 4500 för punkt-till-punkt IPsec-anslutningar.

Enligt en RoughlyDrafted-berättelse från 2008 användes Back to My Mac till och med av en Apple Store-anställd för att fånga bilden av en person som stal en MacBook med den inbyggda kameran.

Tjänsten debuterade 2007 i Mac OS X Leopard 10.5

Eftersom många Mac-ägare inte är medvetna om Tillbaka till min Macs existens, säger det sig självt att just denna funktionsborttagning inte kommer att störa alltför många människor.

Så, flickor och pojkar, har du någonsin använt Back to My Mac och i så fall, vad tyckte du om det? Borde Apple behålla den här tjänsten eller stänga av den som planerat, tycker du?

Slå oss i kommentarer!