Apple signerar inte lÀngre iOS 11.4.1, nedgraderingar till iOS 11 Àr nu omöjliga

Apple signerar inte lÀngre iOS 11.4.1, nedgraderingar till iOS 11 Àr nu omöjliga

Efter lanseringen av iOS 12.0.1 för allmÀnheten pÄ mÄndag undertecknar Apple inte lÀngre iOS 11.4.1.

Flytten frÄn det Cupertino-baserade teknikföretaget innebÀr att iOS-enhetsanvÀndare inte lÀngre kan nedgradera frÄn iOS 12 till iOS 11.

Detta pĂ„verkar inte jailbreak-communityn mycket, eftersom det senaste offentliga jailbreak bara omfattar iOS 11.3.1. ÄndĂ„ tvingas alla som inte Ă€r nöjda med iOS 12-upplevelsen nu att hĂ„lla tyst, eftersom det inte finns nĂ„got sĂ€tt att Ă„tergĂ„ till iOS 11.

Apple drar rutinmÀssigt detta stunt efter ett visst antal iOS-uppdateringar för att förhindra nedgraderingar. Den frÀmsta anledningen Àr att tvinga iPhone- och iPad-anvÀndare att uppgradera till nyare versioner av iOS, eftersom de ofta innehÄller de senaste buggfixarna och sÀkerhetsproblem.

MÄnga jailbreak-verktyg Àr beroende av dessa sÄ kallade sÀkerhetsproblem, varför jailbreakers i allmÀnhet rekommenderas att inte uppdatera till en nyare firmware sÄvida det inte redan finns ett offentligt jailbreak för det.

Som alltid kan du spÄra vilka versioner av iOS som signeras för din enhet frÄn det allt sÄ anvÀndbara IPSW.me webbplats. Du kan ocksÄ ladda ner relevanta firmwarefiler frÄn nedladdningssidan pÄ iDownloadBlog.

Vilken version av iOS kör du för nÀrvarande? LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan.