Apple stänger av tjänsten Photo Print Products den 30 september 2018

Apple stänger av tjänsten Photo Print Products den 30 september 2018

Apple kommer att avbryta tjänsten Photo Print Products den 30 september 2018.

Enligt ett meddelande i Photos-appen på macOS 10.13.6 fick syn på av 9to5Mac kommer Cupertino-företaget att sluta erbjuda tjänsten i slutet av september.

Meddelandet lyder:

För att skapa ett Photos-projekt, ladda ner ett Photos Project-tillägg från Mac App Store för att skapa böcker, kort, kalendrar och utskrifter eller skriva ut ett befintligt projekt. Du kommer också att upptäcka en mängd nya tjänster som är tillgängliga via Project Extensions. För slutköp med befintlig inbyggd tjänst, placera dina beställningar senast 30 september 2018.

Tjänsten debuterade tillsammans med iPhotos första release 2002.

Det stannade kvar på Mac-plattformen även efter att den gamla iPhoto-appen ersattes av den nya programvaran Photos, men har aldrig gjort ett steg på iPhone och iPad. I iPhoto är de serviceavtryckta utskrifterna, soffbordsalbum och fotoböcker plus kalendrar.

‚ÄĚI macOS Mojave inneh√•ller Photos inte redan n√•gra h√§nvisningar till Apples integrerade Photo Print Products-tj√§nst‚ÄĚ, noteras i publikationen.

MacOS High Sierra-uppdateringen gav flera uppdateringar till stock Photos-appen, inklusive helt nya Project Extensions. Med den kan tredje parter lägga till projektbaserade funktioner i foton för saker som att beställa inramade utskrifter, skapa webbsidor, exportera bildspel och använda andra publiceringstjänster som Mimeo Photos, Animoto, GoodTimes, WhiteWall, Shutterfly och Wix.

Ett redaktionell på Mac App Store som visar projektbaserade Photos-tillägg

För att starta ett nytt projekt i appen Foton för Mac, välj Arkiv → Skapa och välj vilken typ av projekt du vill skapa. Du uppmanas sedan att ladda ner ett kompatibelt tillägg från Mac App Store om du inte redan har ett.

Har du använt projekt i Photos for Mac?

Låt oss veta i kommentarerna!