Apple tar bort appar och köp i appar frÄn sitt iTunes-anslutna program [updated]

Apple tar bort appar och köp i appar frÄn sitt iTunes-anslutna program [updated]

I ett sent e-postmeddelande till torsdagen meddelade Apple planer pÄ att avsluta iTunes-affilieringsprogrammet för appar och köp i appar. Flytten kan utgöra en stor intÀktsförlust för tekniska webbplatser som tÀcker Apple och de produkter det gör.

E-postmeddelandet sÀger:

Tack för att du deltar i affiliate-programmet för appar. Med lanseringen av den nya App Store pÄ bÄde iOS och macOS och deras ökade metoder för appupptÀckt kommer vi att ta bort appar frÄn affiliate-programmet. FrÄn och med den 1 oktober 2018 tas provisioner för iOS- och Mac-appar och innehÄll i appen bort frÄn programmet. Alla andra innehÄllstyper (musik, filmer, böcker och TV) finns kvar i affiliate-programmet.

Uppdatering:

Vi hör redan frÄn minst en webbplats som Àr orolig för Apples drag. Teamet över pÄ Touch Arcade noterade:

För ögonblick sedan meddelade Apple att de dödar affiliate-programmet, med hĂ€nvisning till den förbĂ€ttrade upptĂ€ckten som erbjuds av den nya App Store. (Musik, böcker, filmer och TV finns kvar.) Det Ă€r svĂ„rt att lĂ€sa detta pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt Ă€n “Vi gick frĂ„n att se ett mikroskopiskt vĂ€rde i tredje parts ledare till, vi ser nu inget vĂ€rde.” Jag har verkligen ingen aning om vad TouchArcade kommer att göra. Genom tjock och tunn, och varje kurvboll som industrin kastade pĂ„ oss, hade vi alltid App Store-anslutna intĂ€kter – vilket Ă€r mycket vettigt som för Apple. Jag vet inte hur takeaway frĂ„n detta drag kan ses som nĂ„got annat Ă€n Apple som strĂ€cker ett massivt lĂ„ngfinger till webbplatser som TouchArcade, AppShopper och mĂ„nga andra som har tillbringat det senaste decenniet och evangeliserat App Store och iOS-spel – sĂ€rskilt pĂ„ samma dag tillkĂ€nnagav de rekordresultat pĂ„ 53,3 miljarder dollar och en nettovinst pĂ„ 11,5 miljarder dollar.

Kanske MacStories sa att det bÀst avslutades:

Det som stör mig mest Àr dock den onödigt fientliga tonen i Apples tillkÀnnagivande e-post:

Det lĂ„ter vĂ€ldigt mycket som “VĂ„r nya App Store Ă€r sĂ„ fantastisk att vi inte behöver dig lĂ€ngre, hejdĂ„.” Om sĂ„ Ă€r fallet Ă€r det kortsiktigt, men det Ă€r verkligen Apple-befogenhet att köra sina program som det passar. ÄndĂ„ Ă€r det inte det rĂ€tta sĂ€ttet att ta itu med publikationer, utvecklare och andra som har genererat miljoner dollar hĂ€nvisningar genom Ă„ren i utbyte mot en blygsam nedskĂ€rning pĂ„ 7%. Oavsett motiv har förĂ€ndringen hanterats dĂ„ligt, vilket Ă€r en besvikelse.

Vad Àr dina tankar? LÄt oss veta nedan.