Apple TV-designledare Jen Folse ansluter sig till sociala sändningsstart Koffein

Jen Falson, Apple

Jen Folse, som var Apples ledande designer på Apple TV, tvOS och ett antal andra projekt, har lämnat företaget Cupertino och gått med Koffein, en live social-sändningsstart.

Efter att ha tillbringat åtta år med Apple tog Folse en ledande roll som koffeinens vice president för produkt, enligt hennes LinkedIn-profil som också bekräftar flytten.

“Folse √§r en v√§rldsledande produktdesignledare som har bott i sk√§rningspunkten mellan teknik och TV-produkter p√• Apple,” sa koffein. Caffeine CEO Ben Keighran har arbetat med Folse i flera √•r p√• Apple och beskriver henne som “en fenomenal produktdesignledare och exekut√∂r”.

I ett uttalande till AppleInsider sa koffein att Folse kommer att leda sin produktupplevelse, färdplan och produktdesignteam. Koffein i juni 2017 släppte sitt inledande iPhone-app.

Titta på Folse presentera Dolby Atmos-stöd för Apple TV 4K, ingen inloggning och andra nya funktioner som erbjuds av den kommande tvOS 12-programuppdateringen i videon nedan.

Folse kommer att arbeta med andra ex-Apple TV-teammedlemmar på Caffeine.

I sitt uttalande till Variety, hon beskrivs varf√∂r hon gick med i den unga starten trots att hon hade “alla avsikter att stanna hos Apple l√§nge.”

“Jag k√§nde att jag tittade p√• ett nytt och sp√§nnande s√§tt f√∂r m√§nniskor att uppt√§cka och konsumera liveinneh√•ll, och visste att jag kunde f√• en effekt som ledde produktupplevelsen”, sa hon.

Folse började sin karriär på Apple som senior designproducent i maj 2010. Under sin 8-åriga tjänst som Apple-chef blev hon designledare och spelade en viktig roll i utvecklingen och utgivningen av fyra iterationer av Apple TV-apparaten topplåda.

Jen Falson, Apples designledare för Apple TV, tillkännager DolbY Atmos-stöd i tvOS 12 under WWDC 2018 keynote

Innan han började på Apple arbetade Folse som ingenjör för Finesse Solutions och Genentech.

Koffein grundades av f√∂re detta Apple TV-designers Ben Keighran och Sam Roberts i april 2016. F√∂retagets uppdrag √§r att ge m√§nniskor nya s√§tt att “njuta av och skapa live-spel, underh√•llning och kreativa s√§ndningar.”

Enligt Variety’s rapport har koffein hittills samlat in 46 miljoner dollar i finansiering under ledning av Silicon Valley VC-f√∂retag Andreessen Horowitz och Greylock Partners. F√∂retaget k√∂r f√∂r n√§rvarande i en betaversion, men f√∂rv√§ntar sig att lanseras offentligt under 2019.