Apple uppdaterar tyst AirPort-verktyget med inbyggt stöd för skÀrmstorlekar pÄ iPhone X och iPad Pro

AirPort Utility for iOS running on an iPhone X

AirPort-verktyget, den Apple-tillverkade iPhone-, iPad- och Mac-appen som anvÀnds för att hantera företagets nu avvecklade serie av AirPort-mÀrkta trÄdlösa apparater, har uppdaterats i App Store tidigare i veckan med integrerat skÀrmstöd pÄ iPhone X och iPad Pro.

Tack vare den uppdaterade programvaran visar appen inte lĂ€ngre ett par störande, fula svarta staplar som löper över skĂ€rmens övre och nedre del. Ännu bĂ€ttre Ă€n sĂ„, AirPort-verktyget verkar inte lĂ€ngre suddigt pĂ„ 10,5-tums och 12,9-tums iPad-proffs.

Stöd för iPhone X- och iPad Pro-skÀrmar krÀver AirPort-verktyg för iOS version 1.3.5 eller senare. Om skÀrmdumparna överst pÄ inlÀgget Àr nÄgot att gÄ med, ser det dock inte ut som om Apple har tagit sina egna rÄd och omfamnat hacket.

AirPort-verktyg för iPhone som körs pÄ macOS Mojave

Förra veckan slĂ€ppte Cupertino en överraskande firmwareuppdatering för andra generationens 802.11n AirPort Express-basstation och lade till AirPlay 2-kompatibilitet till routern 2012. Även om Apple officiellt har upphört med hela AirPort-serien av trĂ„dlösa routrar, kan konsumenterna förvĂ€nta sig att supporten kommer att fortsĂ€tta i flera Ă„r framöver, försĂ€krade Apple dem.

AirPort-enheter Àr för nÀrvarande tillgÀngliga via utvalda tredje parter sÄ lÀnge leveransen rÀcker.

AirPort Utility Àr en gratis app som mÄste laddas ner manuellt till din iPhone eller iPad. PÄ macOS Mojave Àr AirPort-verktyget en av standardsystemapparna.

Ladda ner AirPort-verktyget via App Store.