Apple varnar investerare som sĂ€nker App Store-avgifterna kan leda till att företagets ekonomiska tillstĂ„nd ” pĂ„verkas negativt ”

Apple varnar investerare som sÀnker App Store-avgifterna kan leda till att företagets ekonomiska tillstÄnd '' pÄverkas negativt ''

Apple stĂ„r inför en hel del pushback för sin “Apple Tax”, den 30% sĂ€nkning det tar frĂ„n majoriteten av försĂ€ljningen som pĂ„gĂ„r inom App Store. Kanske pĂ„ grund av detta och eventuella förĂ€ndringar i framtiden varnar företaget investerare om att nĂ„gon förĂ€ndring inte skulle vara bra för ekonomiska resultat.

rapporterar idag att Apple har varnat investerare i en lagstiftningsdokumentation som slÀpptes idag att varje Àndring av App Store-avgifterna skulle leda till en vÀsentlig negativ inverkan pÄ företagets ekonomiska resultat framöver. Naturligtvis har inget förÀndrats för Apple just nu, trots att ha sett mÄnga kommentarer angÄende Apple Tax.

Det betyder att Apple fortfarande laddar 30% (den nedskÀrning företaget tar) för varje försÀljning som görs inom App Store. Detta har varit fallet sedan 2008, och om det var upp till Apple skulle det förmodligen inte förÀndras snart. Utvecklare och företag har bett Apple att sÀnka avgiften i flera Är nu, men det Àr först nu 2020 som det verkar till och med pÄ distans.

Enligt rapporten berÀttade Apple för investerare idag:

Apple har stÀllts inför mycket mer granskning av avgifterna för App Store av nÄgra anledningar. Senast en stor antitrustutredning som inkluderade Apple (bland andra företag) över konkurrensbegrÀnsande beteende. Och förstÄs, för nÄgra mÄnader sedan tog Apple bort det populÀra Battle Royale-spelet frÄn App Store efter att utvecklaren Epic Games lade till ett direktbetalningsalternativ, vilket bryter mot App Store-reglerna i processen. (Google tog ocksÄ bort spelet frÄn Play Store och planerar att göra Àndringar i butiksfönstret för att anpassa sig mer till Apples egna metoder nÀr det gÀller inköp.)

Apple tillkÀnnagav just sitt kvartalsresultat för det fjÀrde finansiella kvartalet. Företaget avslöjade att det hade en intÀkt pÄ 64,7 miljarder dollar under det sista finansiella kvartalet 2020, och dess Services-division (som inkluderar försÀljning frÄn App Store) tog in över 14 miljarder dollar.