Apple vill att stora tidningar ska ansluta sig till sin prenumerationstjänst för tidning

Apple-ägd textur stängs av den 28 maj

Tidigare i år överraskade Apple många med att köpa tidningstjänsten Texture. Nu vill företaget lägga till dagstidningar i listan över titlar som Texture erbjuder som en del av sitt månatliga prenumerationsprogram.

Enligt Koda om, Apples Eddy Cue har varit i samtal med några av de mest framstående tidningarna i USA om att lägga till sina berättelser i Texture. Diskussioner inleddes i sommar med minst tre tidningar, inklusive The New York Times, The Wall Street Journal och The Washington Post.

För närvarande är det oklart om Apple vill erbjuda allt tidningsinnehåll till Texture-prenumeranter som ett tillägg eller bara välja artiklar varje dag. Den mest betydelsefulla fastställande punkten är utan tvekan om det är affärsmässigt vettigt för tidningarna att gå med i Apple. Var och en erbjuder redan helt digitala prenumerationer, från $ 10 per månad för The Washington Post till $ 37 per månad för The Wall Street Journal.

Texture debiterar användarna $ 9,99 per månad för att få tillgång till olika veckotidningar och månadstidningar. Innehållsleverantörer betalas i sin tur utifrån den användning som deras titlar genererar. Oron kan vara att tidningar kan få en mycket mindre utbetalning från en Texture-abonnent än från de som registrerar sig för tjänsten separat.

Recode säger att det finns en baksida till detta som tidningsutgivare också måste känna igen: Apple har en stor användarbas och har redan visat att de kan förvandla sina hårdvaruköpare till digitala abonnenter (tror Apple Music).

Apples samtal med tidningsutgivare kommer inför den planerade lanseringen nästa år av en serie original-TV-program. Rykten har föreslagit att företaget skulle vilja erbjuda någon form av paket som skulle inkludera Apple Music, Texture-nyheter och det nya videoinnehållet. Att lägga till tidningar i mixen kan göra det paketet mer tilltalande.

Vi kanske hör något snart. Apples årliga höstpressevenemang är nästa onsdag den 12 september. Kanske kommer Apple att ge lite insikt om sina planer för Texture vid den tiden.