Apple vill förbättra kraftöverföringssystem som används i elfordon

apple patent DC power

A nyligen publicerade patentans√∂kan f√∂resl√•r att Apple arbetar h√•rt med att utveckla h√∂gsp√§nningsomvandlare f√∂r elektroniska bilar. USA: s patent f√∂r ‚ÄĚKonverterarkitektur‚ÄĚF√∂rklarar hur kraft fr√•n en h√∂gsp√§nningsk√§lla kan √∂verf√∂ras ned√•t till en l√§gre sp√§nning.

Som AppleInsider förklarar, el- och hybridbilar drivs vanligtvis av ett högspänningsbatteri, som oftast används för att få fordonet att röra sig. Samma energikällor används sedan för att bränna andra delar av bilen, såsom infotainment-display, instrumentpanel och luftkonditioneringssystem.

Tyv√§rr tror Apple att nuvarande system som omvandlar h√∂gsp√§nningseffekt till en l√§gre sp√§nning √§r “ineffektiva och lider av belastningstransienter som absorberas av och kan orsaka skador p√• ett l√•gsp√§nningsbatteri.”

Företagets lösning:

I en implementering är en oreglerad DC-till-DC-omvandlare elektriskt ansluten till en första energikälla för att nedkonvertera en första spänning som tillförs av den första energikällan. En belastning är elektriskt ansluten till den oreglerade DC-till-DC-omvandlaren för att ta emot den nedkonverterade första spänningen. En reglerad DC-till-DC-omvandlare är elektriskt ansluten till den oreglerade DC-till-DC-omvandlaren för att reglera den nedkonverterade första spänningen till en andra spänning. En andra kraftkälla är elektriskt ansluten till den reglerade DC-till-DC-omvandlaren för att ladda den andra kraftkällan med användning av den andra spänningen, och den andra kraftkällan är omkopplingsbar anslutbar till lasten.

Förbättring av batteriets effektivitet för el- och hybridbilar är ett värdefullt mål, särskilt eftersom den här typen av fordon blir mer populära. Vad som ännu inte är känt är dock om detta patent har att göra med företagets hemliga projekt Titan och hur.

Vad tror du? Låt oss veta dina tankar nedan.