Apple vill skapa anpassade marker för sjukvÄrdsÀndamÄl

Apple vill skapa anpassade marker för sjukvÄrdsÀndamÄl

Apple hoppas kunna utveckla en anpassad processor som den kommer att anvÀnda för hÀlsospÄrning. Genom att göra detta förvÀntar sig företaget att lÀgga till nya funktioner och förbÀttra effektiviteten hos sin hÄrdvara samtidigt som den skyddar dess immateriella rÀttigheter, enligt CNBC.

Företagets sĂ„ kallade Health Sensing hĂ„rdvaruteam Ă€r redan pĂ„ plats och vill göra nya anstĂ€llningar. En jobbannons den 10 juli förklarar till exempel att ”Vi letar efter sensor-ASIC-arkitekter för att hjĂ€lpa till att utveckla ASIC för nya sensorer och avkĂ€nningssystem för framtida Apple-produkter. Vi har öppningar för bĂ„de analoga och digitala ASIC-arkitekter. ”

En jobbannons den 1 augusti sĂ€ger att den hoppas kunna anstĂ€lla en ingenjör som kan “hjĂ€lpa till att utveckla hĂ€lso-, hĂ€lso- och fitnesssensorer.”

ASIC Àr en skrÀddarsydd applikationsspecifik integrerad krets frÄn Broadcom som finns i tredje generationens Apple Watch.

Apples intresse för vÄrdmarknaden fortsÀtter att utvecklas och har ökat takten avsevÀrt sedan den första Apple Watch anlÀnde 2015. Idag innehÄller mÄnga produkter, inklusive Apple Watch och iPhone, funktioner för hÀlsoövervakning. Hittills har till exempel företaget engagerat sig i spÄrning av trÀning, hjÀrthÀlsa och sömnkvalitet. Det sÀgs ocksÄ att det arbetar med ett icke-invasivt blodsockerövervakningssystem.

Lite annat Àr kÀnt om Apples nuvarande projekt, Àven om CNBC har nÄgra idéer.

Det föreslĂ„r att Apples anstĂ€llningar kan relateras till nuvarande biomedicinska sensorer, inte framtida, och förklarar “HjĂ€rtfrekvensövervakning för att upptĂ€cka tecken pĂ„ sjukdom som förmaksflimmer, till exempel, skulle förbĂ€ttras genom mer kontinuerlig övervakning.”

Oavsett anledningen Àr det tydligt att Apple planerar att bli mer involverad i vÄrden de kommande Ären. NÄgra av dess framtida planer kan tillkÀnnages i början av nÀsta mÄnad nÀr nya iOS-enheter och fjÀrde generationens Apple Watch ska avslöjas.

NÀsta Apple Watch förvÀntas innehÄlla en designuppdatering som har en mer framtrÀdande skÀrmfri skÀrm. Med watchOS 5 uppdatering anlÀnder i höst lÀgger den bÀrbara enheten till aktivitetstÀvlingar, trÀningsuppdateringar, avancerade löpfunktioner och mer.

HĂ„ll dig uppdaterad.