Apple vill ta med Apple Watch Series 4s EKG-funktionalitet till Kanada

Apple Watch EKG-funktion kan aktiveras utanför USA med ett programvarutrick

Apple och Health Canada arbetar tillsammans för att fÄ Apple Watch Series 4s EKG-funktionalitet till den kanadensiska marknaden. Den hÀr nyheten kommer frÄn MobileSyrup, som sÀger att ingen tidsram har meddelats nÀr detta kan intrÀffa.

Tekniken, kanske den viktigaste nya funktionen pÄ den bÀrbara enheten, anvÀnder en elektrisk pulssensor som kan ta ett elektrokardiogram (EKG) med en ny app. HÀrifrÄn mÄste du röra klockans Digital Crown i 30 sekunder innan du fÄr en hjÀrtrytmklassificering. Denna information kommer att berÀtta om den upptÀckte ett normalt mönster eller om det finns tecken pÄ förmaksfibrillering eller AFib, vilket Àr ett hjÀrtsjukdom som kan leda till betydande problem.

Data som samlas in via EKG-appen skickas automatiskt till Apple Health-appen. Du kan dela denna information med din lÀkare genom att skicka en PDF.

Apple Watch Series 4 kommer pĂ„ marknaden i mĂ„nga lĂ€nder i morgon, 21 september. Den nya EKG-funktionen kommer inte att lanseras förrĂ€n senare i Ă„r genom en programuppdatering. Även dĂ„ förvĂ€ntas det dock bara anlĂ€nda till USA dĂ€r det har fĂ„tt de novo-klassificering av FDA.

MobileSyrup sĂ€ger att Health Canada sannolikt kommer att ta “ledtrĂ„dar frĂ„n FDA” i godkĂ€nnandeprocessen. Det noterar dock att det kanadensiska tillsynsorganet ibland Ă€r mer försiktigt.

Även om detta Ă€r bra nyheter för kanadensare, visar det ocksĂ„ att EKG-verktyget inte kan startas i lĂ€nder förrĂ€n det har godkĂ€nts dĂ€r. Detta kan visa sig vara en lĂ„ng process. Kanske nĂ€r USA och Kanada Ă€r ombord kommer andra nationer snabbt att följa.

Köper du Apple Watch Series 4? Vilken modell köpte du? Har du sett unboxing-videorna? Vad sÀgs om de tidiga recensionerna?