Apple Watch Series 4 EKG-app och oregelbundna rytmaviseringar kommer senare i år endast i USA

Apple Watch EKG-funktion kan aktiveras utanför USA med ett programvarutrick

En av de mest efterlängtade funktionerna på den helt nya Apple Watch Series 4 är introduktionen av en elektrisk pulssensor som kan ta ett elektrokardiogram (EKG) med en ny EKG-app. Strax efter tillkännagivandet av den nya klockan, Apple släppt mer information på denna banbrytande teknik.

Den nya tekniken, som har fått en De Novo-klassificering av FDA, utnyttjar de elektroder som är inbyggda i den bärbara enhetens Digital Crown och den nya elektriska pulssensorn i ryggkristallen. Från EKG-appen måste du röra vid Digital Crown i 30 sekunder. Därifrån får du en hjärtrytmklassificering. Denna information kommer att berätta om den upptäckte ett normalt mönster eller om det finns tecken på förmaksfibrillering eller AFib, vilket är ett hjärtsjukdom som kan leda till betydande problem.

Data som samlas in via EKG-appen skickas automatiskt till Apple Health-appen. Du kan dela denna information med din läkare genom att skicka en PDF.

Med watchOS 5 analyserar Apple Watch också intermittent hjärtrytmen och skickar ett meddelande när det upptäcker en oregelbunden hjärtrytm. Det varnar dig också om din hjärtfrekvens överstiger eller faller under ett angivet tröskelvärde.

Den nya EKG-tekniken kommer att släppas senare i år genom en programuppdatering för Apple Watch Series 4. Den är endast tillgänglig för användare i USA.

Apple Watch Series 4 finns i två versioner, 40m och 44mm. På var och en är skärmen över 30 procent större än på tidigare modeller. Den bärbara enheten innehåller nya urtavlor och kan upptäcka om du faller. Förbeställningar för Apple Watch Series 4 accepteras i många länder från och med fredagen den 14 september med priser som börjar på $ 399 för GPS-modellen och $ 499 för GPS + Cellular-modellen.