Apple Watch Series 4 nedbrytning: starkare batteri, genomförbara skärmbyten & amp; Mer

Apple Watch Series 4 teardown reveals a longer Taptic Engine than before

Reparera mästare på iFixit tidigare i morse publicerad deras detaljerade nedbrytningsanalys av en större 44 mm, mobilutrustad upplaga av nya Apple Watch Series 4 (modell A2008).

“Den ursprungliga Apple Watch var revolutionerande n√§r den sl√§pptes, men de √•rliga uppdateringarna har mest varit mindre – fram till nu”, noterade de.

Den v√•ga eldkulan John Gruber har liknat serie 4 med spr√•nget i design som kommer fr√•n iPhone 4, vilket f√•r iFixit att faktiskt kalla det Apple Watchs iPhone 5-√∂gonblick: “en enhet som k√§nner till sina prioriteringar och vill se elegant ut och in.”

Medan den ursprungliga Apple Watch-modellen hade “obekv√§mt placerade interna”, har Apples ingenj√∂rer “verkligen m√•lat baksidan av staketet” n√§r det g√§ller komponentlayouten f√∂r den nya serien 4.

Kronan med en hemlighet

Cellular Series 4-modeller har inte längre en stor röd prick på Digital Crown, som många inte gillade. Nu får du en mycket mer subtil röd kontur som ger den en elegant känsla. Den helt omarbetade 4 Digital Crown på nya Apple Watch Series 4 innehåller också en elektrod för en helt ny EKG-funktion.

Apple Watch Series 4-nedbrytning visar en mycket förbättrad Digital Crown

Serie 4 har den mest detaljerade Digital Crown Apples skapande hittills

Den nydesignade kronan utnyttjar ett förbättrat haptiskt återkopplingssystem för att ge bäraren en trovärdig klickkänsla när de snurrar, nästan som om kronan snubblar mekaniska skåror. Bortsett från den inbyggda EKG-funktionen och haptisk feedback är Series 4: s nya Digital Crown också mindre och mer kompakt.

Ett starkare batteri och andra godbitar

√Ąven om den har ett sexprocentigt tunnare fodral med mindre volym, packar Apple Watch Series 4 i ett 1,113 wattimmars batteri (291,8 mAh vid 3,81 V), vilket motsvarar en kapacitets√∂kning p√• fyra procent j√§mf√∂rt med 1,07 wattimmars batteri som driver den tidigare Apple Watch Serie 3.

Apple Watch Series 4-nedbrytning avslöjar en längre Taptic Engine än tidigare

Om bara Apple hittade ett sätt att miniatyrisera Taptic Engine ..

Taptic Engine √§r nu mycket tunnare och lite l√§ngre √§n tidigare. Jag misst√§nker att en l√§ngre haptisk √•terkopplingsmekanism beh√∂vs f√∂r den faux-snurrhjulk√§nslan som den omdesignade Crown ger. “Till och med den h√§r mindre motorn tar upp mycket utrymme i den h√§r lilla enheten – rum som kunde ha g√•tt till ett st√∂rre batteri, men Apple verkar k√§nna att fysisk √•terkoppling √§r mycket viktig”, konstaterar iFixit. Och medan Serie 3 har ett fult h√•l i fodralet f√∂r sina barometriska censorer, anv√§nder Serie 4 smarta gallerh√•len.

Som ni vet ser Serie 4 också en tunnare, cirka 15% större skärm.

Apple Watch Series 4-nedbrytning avslöjar en ny EKG-sensor längst ner och i kronan

Enligt iFixit täcker 44 mm-modellens skärm 977 kvadratmillimeter jämfört med 740 kvadratmillimeter på samma storlek av serie 3-modellen. 40 mm-modellen av Apple Watch Series 4 sträcker sig över 759 kvadratmillimeter jämfört med 563 kvadratmillimeter på föregångaren.

Apple Watch Series 4-nedbrytning har också visat ett strömlinjeformat antennsystem

Från slutsatsen:

Som med tidigare Apple Watch-processorer är det nya S4-chipet fortfarande en system-i-förpackningslösning som kombinerar en liten mikrodator med logikkort, mikrochips och andra komponenter klämda på en enda hartsskyddad komponent, en första i smartwatch-industrin.

Apple Watch Series 4-nedbrytning visar det hartspläterade S4-chipet

iFixit noterar att flera komponentflexkablar är monterade direkt på S4-paketet, vilket kräver skicklig mikrolödning att byta ut. Det hartskapslade höljet gör dock de flesta reparationer ombordnivå omöjliga.

Serie 4 reparationsbarhet

“D√§r den f√∂rsta klockan lagrades ihop obehagligt och anv√§ndes f√∂r mycket lim, k√§nns serien 4 mycket mer eftert√§nksamt”, iFixit-teamet observerade.

Serie 4 har närmade sig iPhone-nivåer av reparationsbarhet, men iFixit sa att en klibbig skärm fortfarande är en utmaning. När det gäller ersättningar av smet, när du faktiskt har lyckats ta dig in i enheten är batteriet enkelt att byta ut.

De ovannämnda arkitektoniska och tekniska förbättringarna har fått iFixit-teamet att ge Apple Watch Series 4 en solid 6 av 10 på deras reparerbarhetsskala.

Tankar om nedbrytningen?

Lämna din kommentar nedan.