Apples autonoma fordon inblandat i en olycka i Kalifornien

Apples autonoma fordon inblandat i en olycka i Kalifornien

En av Apples självkörande Lexus-stadsjeepar var inblandad i en olycka i Cupertino, Kalifornien den 24 augusti. Bilen bakmonterades av en Nissan Leaf, enligt uppgifter som publicerades på webbplatsen Kalifornien för motorfordon och rapporterades först. MacRumors.

De publicerade detaljer säger att Apples fordon var i autonomt läge vid tidpunkten för olyckan och fick måttlig skada. Det verkar inte som om företagets bil var fel för kollisionen.

Den 24 augusti kl 14:58 eftermonterades ett Apple-fordon i autonomt läge under förberedelserna för att gå samman till Lawrence Expressway South från Kifer Road. Apples testfordon körde mindre än 1 km / h och väntade på ett säkert gap för att slutföra sammanslagningen när en 2016 Nissan Leaf kontaktade Apples testfordon vid cirka 15 km / h. Båda fordonen drabbades av skador och inga skador rapporterades av någon av parterna.

Detta verkar vara första gången ett Apple-testfordon var inblandat i en krasch. Sedan åtminstone 2017 har Apple testat en flotta av Lexus SUV: er som en del av företagets pågående, hemliga Project Titan-bilprojekt.

Fram till nyligen s√•g det ut som att Apples k√∂rambitioner inte str√§ckte sig √∂ver att f√∂rb√§ttra sin CarPlay-teknik. Under de senaste veckorna har det dock blivit allt mer sannolikt att f√∂retaget planerar att utveckla och sl√§ppa en s√• kallad ‚ÄúiCar‚ÄĚ p√• fem till sju √•r.

Apple är inte det enda företaget som testar autonoma fordon och har fordon som är inblandade i olyckor. Tidigare i år en av Ubers självkörande bilar träffade en åskådare i Arizona som senare dog. I Mars, en Tesla-förare dödades under ett semi-autonomt körtest.

En rapport från januari sa att iPhone-tillverkaren har minst 50 bilar på väg för testning. Siffran har stigit sedan dess.