Apples Cue är så överarbetad att han ibland somnar under möten

Apples Cue är så överarbetad att han ibland somnar under möten

Eddy Cue, Apples Senior Vice President för Internet Software and Services och dess chefsförhandlare med innehållstillverkare och Hollywood-studior, är känd för att ibland somna i möten på grund av de källor som beskrivs som utmattning.

Journalisterna Aaron Tilley, Nick Wingfield, Jessica Toonkel, Amir Efrati och Jessica Lessin idag publiceras en profil av Apples körning på informationen. Historien bygger uppenbarligen på intervjuer med mer än två dussin personer som har arbetat med Cue på Apple.

Hela artikeln, gömd bakom en betalvägg, beskriver Cue som en empatisk, intelligent ledare med en lojal följd. Andra som har arbetat med honom hävdar dock att de många arbetsuppgifter han har tagit en vägtull på hans välbefinnande till den punkt där han tycks somna vid möten.

Det är lätt för Apple-anställda att berätta när de har tappat uppmärksamheten hos Eddy Cue, ledaren för företagets spretande internetinitiativ Рfrån dess musik- och videoföretag till dess karttjänst.

Under möten är Mr. Cue ibland känt för att tysta, stänga ögonen och luta huvudet bakåt och låta andra deltagare undra om han stirrar i taket eller sover, säger flera tidigare Apple-anställda och en extern partner närvarande vid flera tillfällen. när det hände de senaste åren. I minst två av dessa situationer började Mr. Cue snarka, sa en källa.

Rapporten fortsätter med att säga Cue, känd för sin praktiska ledarstil, är inte en som alltid går in i kontorkonflikter, vilket blev tydligt uppenbart efter att Apple hade köpt Beats för $ 3 miljarder då Beats och Apple-chefer skulle delta i slagsmål för att skydda sina femdomar .

“Det fanns n√§stan bokstavligen fistfights om designaspekter, funktioner och estetik”, sa en person som arbetade med projektet. “Alla hatade varandra.”

“En nackdel med Eddy som chef var att det √§r osannolikt f√∂r Eddy att medla mellan stridande fraktioner”, sade en f√∂re detta l√∂jtnant. “Om det fanns konflikter eller sp√§nningar mellan grupper, blev Eddy inte inblandad.”

RUNDA UPP: Alla TV-program som Apple arbetar med

Artikeln hävdar att, från det ögonblick han fick ansvar för Siri, tycktes Cue sakna mycket intresse för funktionen för smart assistent. Och när Siri-teammedlemmarna diskuterade Siris problematiska prestanda, såg Cue sig uttråkad och tycktes somna på minst två möten, enligt en tidigare anställd som var närvarande.

Siri ses fortfarande som en baggard.

Från och med september förra året har Apples smarta assistent varit ansvaret för Craig Federighi, Senior Vice President of Software Engineering med ansvar för iOS och macOS.

Under tiden fortsätter Cue att övervaka tjänster som iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Apple Maps, sökannonser, iCloud och iWork-produktivitets- och kreativitetsapparna. Den 53-åriga Miami, infödd av kubansk härkomst, leder Cue också ett globalt videoteam som ansvarar för att utveckla alla aspekter av Apples kommande originalvideoprogrammering.

Cues nettovärde uppskattas till 37 miljoner dollar.