Apples förstärkning av testning av självkörande teknik i Kalifornien

Apples förstärkning av testning av självkörande teknik i Kalifornien

Apple har utökat sin fordonsflotta för självkörningstest de senaste månaderna. I Kalifornien har den nu den tredje största flottan. Vad Apple planerar att göra efter denna testning återstår att se.

Som först noteras av macReportsApples flotta med självkörande fordon uppgår nu till 66, jämfört med 50 i maj. De tillagda bilarna har registrerats hos Kaliforniens avdelning för motorfordon. Intressant är att företaget ännu inte har begärt ett körlöst biltillstånd. Denna utelämnande innebär att det fortfarande finns någon bakom ratten under testningen.

Hittills har Apple 111 registrerade drivrutiner.

Trots uppgången fortsätter Apple att sakna två andra företag när det gäller antalet förare och fordon som är tillgängliga för självkörningstest i Kalifornien. General Motors har för närvarande 117 fordon och 333 förare där, medan Waymo har 72 bilar och 411 förare. Efter Apple är Tesla med bara 39 bilar och 92 förare.

Tidigare i år tillkännagav företaget ett nytt partnerskapsavtal med Volkswagen Volkswagen som gör det möjligt att förvandla T6 Transport-skåpbilar till självkörande skyttlar för sina anställda. Utöver detta är lite känt om Apples långsiktiga planer för självkörning.

Vid ett tillfälle såg det ut som om iPhone-tillverkaren hade planer på att släppa en så kallad iCar. De flesta antar att dessa planer inte längre finns på Apples radar.

Vad vill du se att Apple gör med självkörande teknik? Låt oss veta nedan.