Apples genvägsapp ger begränsad HomeKit-integration i den senaste uppdateringen

Apples genvägsapp ger begränsad HomeKit-integration i den senaste uppdateringen

En uppdaterad version av iOS 12: s nya automatiseringsfokuserade genvägsapp är nu tillgänglig för testning för registrerade utvecklare, med begränsad integration med Apples HomeKit-ramverk.

Som första noterade av AppleInsider har vissa personer som kör den senaste versionen av iOS 12 beta rapporterat begränsad HomeKit-integration med kontextuella Siri-förslag i iOS 12 beta 6.

Från artikeln:

Utvecklare som testar genv√§gar p√• enheter som k√∂r iOS 12 kan hitta de nya HomeKit-√•tg√§rderna under Siri-f√∂rslag, en frist√•ende arbetsfl√∂deskategori eller genom att ange “Hem” i √•tg√§rdss√∂kf√§ltet.

Det verkar som om Siri-f√∂rslag, och inte hemappen, driver nuvarande HomeKit-integration, eftersom s√∂kresultaten returnerar hemapp-√•tg√§rder under ‘Siri-f√∂rslag.’

Vid tidpunkten för tiden kunde Siri Suggestions ta fram anpassade HomeKit-scener eller anpassningsbara makron som sammanfogar kommandon för flera smarta hushållsapparater.

Användare måste för närvarande utlösa en önskad scen i hemappen och sedan återgå till genvägar för att komma åt kommandot genom Siri-förslag. Det återstår att se om en lista över tillgängliga HomeKit-åtgärder kommer att vara tillgängliga från genvägar-appen.

Genvägar-appen är för närvarande en TestFlight-beta, vilket innebär att du måste vara registrerad utvecklare innan du kan få den genom att begära en inbjudan från Apples utvecklarportal.

Genvägar levereras med iOS 12 i höst.

Med genvägar, som i grund och botten är en ombyggd, förbättrad version av den populära iOS-automatiseringsappen Workflow som Apple förvärvade i mars 2017 för en okänd summa.

Med hjälp av skript och färdiga mallar låter genvägar dig automatisera uppgifter som kräver flera steg och flera appar. Du kan till exempel använda genvägar för att skapa en automatiseringsåtgärd för att lägga till ditt favorit Apple Music-album med anpassad ikongrafik till startskärmen, redo att spelas med ett enda tryck.

Den kostnadsfria Workflow-appen är fortfarande tillgänglig i App Store för dem som inte har betaversionen av iOS 12 och inte är medlemmar i Apples utvecklingsprogram, men som vill automatisera flerstegsuppgifter på iPhone och iPad.