Apples Health Records expanderar till nÀstan 80 medicinska leverantörer

Apples Health Records expanderar till nÀstan 80 medicinska leverantörer

Apples Health Records-funktion som debuterade inom iOS 11.3: s Health-app stöder nu mer Àn 75 olika sjukhus, kliniker och medicinska leverantörer i USA.

TillgÀnglig via lagerhÀlsoappen pÄ iPhone under avsnittet HÀlsodata, lÄter Health Records anvÀndaren verifiera med en leverantör som stöds och fÄ tillgÄng till deras kontinuerligt uppdaterade medicinska data frÄn handflatan.

Johns Hopkins Medicine, Cedars-Sinai och Penn Medicine var bland de första 12 deltagarna i hÀlsosystemet som gjorde denna funktion tillgÀnglig för sina patienter. Health Records har sedan dess vuxit till att omfatta nÀstan 80 deltagare som inkluderar hundratals sjukhus och kliniker.

Som EHR Intelligence rapporterad igÄr har Apple nyligen uppdaterat sin lista över vÄrdinrÀttningar som stöder Health Records inför ett föredrag som dess chef för klinisk och hÀlsoinformatik, Ricky Bloomfield, MD gav vid ONC 2: a interoperabilitetsforum.

För att förverkliga Health Records har Apple implementerat en befintlig standard frÄn en internationell hÀlsoorganisation. Det anvÀnder Argonaut-projekt, som Àr en delmÀngd av Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) specifikationen av HÀlsanivÄ sju (HL7), en ANSI-ackrediterad standardutvecklingsorganisation.

Med hjÀlp av FHIR anvÀnder Health-appen en inloggningssida för OAuth för att ansluta till ett system som stöds och samla in medicinsk information sÀkert för att visas pÄ anvÀndarens iPhone.

Bloomfield förklarade under presentationen:

Om jag trycker pÄ alla poster representerar detta en enda lÀngsgÄende post som Àr lÀtt att förstÄ, sÀker och uppdateras automatiskt. NÀr denna anslutning hÀnder med hÀlsosystemet Àr det en bestÄende lÀnk. NÀr nya poster finns tillgÀngliga laddas dessa poster automatiskt ned till din enhet.

Det minskar friktionen avsevÀrt för att fÄ tillgÄng till din hÀlsoinformation dÀr du behöver komma ihÄg dina referenser, logga in och sedan fÄ informationen. Och nÀr du har ny information kan du fÄ ett e-postmeddelande om att det finns ny information, men du mÄste fortfarande logga in för att fÄ tillgÄng till informationen.

SĂ„ nĂ€r du faktiskt behöver det – nĂ€r du Ă€r pĂ„ kliniken och försöker fylla i det formulĂ€ret – kommer det att finnas dĂ€r i din ficka. Detta Ă€r ett bevis pĂ„ vad som hĂ€nder nĂ€r du följer en standard som folk Ă€r överens om ett mycket strikt sĂ€tt att genomföra den.

AnvÀndare kan vÀlja att se all FHIR-data i rÄ form eller presentera olika statistik (saker som allergier, vitala tecken, tillstÄnd, immuniseringar, mediciner, laboratorier och procedurer och mer) med hjÀlp av datavisualiseringar. De vackra diagrammen kan markera alla vÀrden som ligger utanför intervallet, med tanke pÄ att ett referensomrÄde tillhandahÄlls frÄn hÀlsosystemet.

Patienter har sjÀlvfallet full kontroll över vem som kan komma Ät data: all kÀnslig medicinsk information förblir privat pÄ enheten tills de bestÀmmer sig för att dela den.

I en demo anvÀnde Bloomfield funktionen Health Records för att ansluta till UNC Health Care.

HĂ€lso-appen anslöt direkt till UNC: s FHIR-slutpunkt – en standard FHIR-slutpunkt – och laddade ned posterna sĂ€kert direkt frĂ„n det hĂ€lsosystemet. Uppgifterna som fanns dĂ€r passerade inte nĂ„gra Apple-servrar. Det var en direktanslutning frĂ„n UNC till den telefon jag hĂ„ller.

Health Records debuterade pÄ ett ganska begrÀnsat sÀtt tillsammans med iOS 10 för tvÄ Är sedan.

För att göra det Ànnu enklare för patienter att fÄ tillgÄng till sina medicinska data nÀr de Àr pÄ sprÄng introducerade Apple tidigare i Är flera förbÀttringar av Health Records-funktionen i iOS 11.3.

iOS 11.3 var den första iOS-upplagan som tog medicinska leverantörer i Health-appen.

Och med de utökade hÀlsojournalerna kan du nu njuta av Ànnu större ögonblicksbilder av din hÀlsa, fÄ tillgÄng till relevant medicinsk information frÄn flera leverantörer pÄ din iPhone och mer.

För mer information, besök apple.com/healthcare och apple.com/healthcare/health-records.

Har du provat Health Records Àn?

LĂ„t oss veta i kommentarerna.