Apples introduktion av programvarulås som kan skada tredjepartsverkstäder

Apples introduktion av programvarulås som kan skada tredjepartsverkstäder

På torsdag, Moderkort och MacRumors båda rapporterade att Apple har lagt till programvarulås på MacBook Pro 2018 och 2017 iMac Pro. De digitala låsarna kan göra det svårare för oberoende och tredjepartsverkstäder att göra sitt arbete.

Enligt interna Apple-dokument som ses av båda webbplatserna slås låset på när det finns en reparation på MacBook Pro: s bildskärmsenhet, logikkort, tangentbord, pekplatta och Touch ID-kort. På iMac Pro aktiveras den när arbete utförs på maskinens logikkort eller flashlagring.

Varken datorn fungerar efter en reparation f√∂rr√§n Apple eller en medlem av f√∂retagets auktoriserade serviceleverant√∂rsreparationsprogram k√∂r diagnosprogramvara som heter Apple Service Toolkit 2. Utan diagnosen kommer Mac att visa sig vara ‚ÄĚinoperativ‚ÄĚ.

Denna policy riktar sig till Mac-datorer som har Apples T2-säkerhetschip, som debuterade på iMac Pro förra året och årets MacBook Pro. Detta chip kan så småningom hitta sin väg på andra enheter som nästa generations MacBook och MacBook Air.

Dokumentet lyder: ‚ÄĚF√∂r Mac-datorer med Apple T2-chipet √§r reparationsprocessen inte klar f√∂r vissa delbyten f√∂rr√§n AST 2 System Configuration Suite har k√∂rts. Underl√•tenhet att utf√∂ra detta steg kommer att leda till ett inoperativt system och en ofullst√§ndig reparation. ‚ÄĚ

Moderkortet fick en separat intern tr√§ningspresentation som n√§mner hur man k√∂r diagnostiken. Det st√•r, “Apple Service Toolkit och Apple Service Toolkit 2 √§r endast tillg√§ngliga f√∂r personer som arbetar p√• Apple-auktoriserade servicefaciliteter.” Med andra ord f√•r du eller en oberoende reparationsleverant√∂r inte tillg√•ng till verktyget.

I sin rapport noterar moderkortet med rätta att företag som John Deere och biltillverkare länge har använt diagnostiska koder eller programvara för att hindra ägare från att göra reparationer på sina traktorer eller bilar. Det är dock också rätt att Apples drag tar detta till en ny nivå. I det här fallet kan oberoende verkstäder inte längre arbeta på dessa maskiner.

I USA √∂verv√§ger 19 stater lagstiftning om ‚ÄĚr√§tt till reparation‚ÄĚ som kr√§ver att tillverkare g√∂r reparationsdelar, verktyg, reparationsguider och diagnosprogramvara tillg√§ngliga f√∂r allm√§nheten. Apple har bek√§mpat denna lagstiftning, liksom andra.

Apple har ännu inte kommenterat varken moderkortet eller MacRumors-rapporten.

Det blir intressant att se vart denna fråga går framåt. Apples ställning kommer nästan säkert att vara att denna typ av lås kommer att effektivisera reparationsprocessen. Till slut är jag dock inte säker på att regeringar kommer att se det på detta sätt. Den större frågan kan så småningom gå ner på vem som äger en dator efter en försäljning, tillverkaren eller individen som faktiskt gjorde betalningen?

Var står du i den här frågan? Lämna dina kommentarer nedan.