Apples reviderade sekretesswebbplats tillÄter nu amerikanska anvÀndare att ladda ner en kopia av sina personuppgifter

Apples reviderade sekretesswebbplats tillÄter nu amerikanska anvÀndare att ladda ner en kopia av sina personuppgifter

I USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland Àr det nu möjligt att begÀra all information Apple har samlat in dig via enheter som iPhone och Mac. Verktyget Àr en del av en reviderad sekretessminisite som företaget anvÀnder för att förklara sin stÄndpunkt om anvÀndarnas integritet.

Tidigare tillgÀnglig för Apple-anvÀndare i Europeiska unionen och pÄ andra hÄll pÄ grund av införandet av den allmÀnna dataskyddsförordningen 2018 (GDPR), den Data och sekretesspolicy webbsida Àr dit du kan gÄ för att begÀra dina anvÀndardata.

NÀr du har loggat in pÄ den hÀr sidan med ditt Apple-ID kan du fÄ en kopia av dina data, korrigera dina data eller inaktivera eller ta bort ditt konto. Dina uppgifter som en gÄng mottagits frÄn Apple innehÄller en kopia av dina data frÄn appar och tjÀnster. Som sÄdan kan den bestÄ av köp- och appanvÀndningshistorik och den data du lagrar hos Apple, till exempel kalendrar, foton och dokument.

Det Àr gratis att begÀra din datarapport, och Apple lovar att uppfylla alla förfrÄgningar inom sju arbetsdagar.

Apple meddelar dig sÄ snart dina data blir tillgÀngliga för nedladdning frÄn Apple ID-webbplatsen. Arkivet mÄste laddas ner inom 14 dagar efter det att begÀran gjorts innan den raderas.

För mer information om hur du begÀr dina personuppgifter frÄn Apple, se till att ta en titt pÄ hur vi rapporterar om Àmnet, som först publicerades i maj.

Under tiden, om du aldrig har besökt Apples lÄngtgÄende Sekretess-mini-webbplats, bör du spendera tid pÄ att göra det. Webbplatsen förklarar hur företaget hanterar och skyddar anvÀndardata. Det Àr ocksÄ platsen att gÄ för att se företagets integritetspolicy.