Apples skapar en portal för lagliga brottsbekämpande användardataförfrågningar

Apples skapar en portal för lagliga brottsbekämpande användardataförfrågningar

För att bättre hantera dataförfrågningar från brottsbekämpande organ planerar Apple att införa en dedikerad webbplats för detta ändamål före årets slut. Denna onlineportal kommer att bli en enda plats som brottsbekämpande myndigheter världen över kan skicka förfrågningar om data, spåra förfrågningar och få responsiv data från Apple. Företagets planer har nyligen lagts till på en myndighets sekretesssida på Apples webbplats.

Enligt Apple:

Vi bygger ett team av yrkesverksamma som ägnar sig åt att utbilda brottsbekämpare globalt, vilket avsevärt kommer att öka vår förmåga att nå mindre polisstyrkor och myndigheter. Detta inkluderar utveckling av en online-utbildningsmodul för officerare. Detta kommer att hjälpa Apple att utbilda ett större antal brottsbekämpande myndigheter och tjänstemän globalt och säkerställa att vårt företags information och vägledning kan uppdateras för att återspegla det snabbt föränderliga datalandskapet.

Gör inget misstag, Apple kommer inte bara att börja överlämna data till brottsbekämpande myndigheter på begäran. De måste vara . Dessutom, även om det är nytt att erbjuda en dedikerad webbplats för brottsbekämpning, har Apple länge arbetat med dessa myndigheter för att tillhandahålla information i rätt tid när det begärs. Företaget säger att dess juridiska avdelning svarar på nödförfrågningar globalt dygnet runt.

Apples affärer med brottsbekämpning över skyddet av användardata kom fram för några år sedan när FBI ville att företaget skulle erbjuda en bakdörr för dem att öppna en iPhone som används av en skytt. Apple vägrade och regeringen hittade så småningom en annan väg in i enheten.

Vad tycker du om Apples plan att skapa en separat portal för brottsbekämpning? Låt oss veta nedan.