Apples tilldelning av enhetsförtroendevÀrderingar baserat pÄ vÄra telefonsamtal och e-postvanor

Apples tilldelning av enhetsförtroendevÀrderingar baserat pÄ vÄra telefonsamtal och e-postvanor

Den nyligen slÀppta programvaruuppdateringen för iOS 12 Àr fylld med nya funktioner. En av dessa funktioner framhölls dock aldrig nÀr iOS 12 tillkÀnnagavs i juni, och det marknadsförs inte heller Apples iOS 12-sida. IstÀllet nÀmns det bara pÄ företagets uppdaterade iTunes-policysida. Funktionen Àr en helt ny enhetsförtroende som Apples tilldelar till alla som anvÀnder en iPhone för att göra inköp.

Solen först upptÀcktes Enhetsbetyget baseras pÄ dina telefonsamtal och e-postvanor. Som bekrÀftats av iPhone-tillverkaren baseras poÀngen pÄ antalet samtal och e-postmeddelanden du skickar och tar emot varje dag och anvÀnds för att avgöra om bedrÀgliga transaktioner har gjorts med din enhet.

Apple förklarar:

För att hjÀlpa till att identifiera och förhindra bedrÀgerier kommer information om hur du anvÀnder din enhet, inklusive ungefÀrligt antal telefonsamtal eller e-postmeddelanden som du skickar och tar emot, att anvÀndas för att berÀkna en enhetsförtroendepoÀng nÀr du försöker köpa.

InlÀmningarna Àr utformade sÄ att Apple inte kan lÀra sig de verkliga vÀrdena pÄ din enhet. PoÀngen lagras under en fast tid pÄ vÄra servrar.

Apple anvÀnder olika system för bedrÀgeribekÀmpning för att se till att betalningar pÄ sina enheter Àr legitima. Det hÀr senaste systemet har ett numeriskt förtroendepoÀng som Àr kopplat till din enhet, inte till din identitet.

Data bakom poÀngen (till exempel antal telefonsamtal) lagras bara pÄ din enhet. Plus, nÀr Apple ser poÀngen, ser det inte pÄ innehÄllet i din kommunikation. Det lÀser inte heller din e-post och poÀngen krypteras under transport.

Andra viktiga punkter:

Det Àr inte möjligt att visa förtroende poÀng pÄ din enhet. Men Apple sa till The Sun att du kan begÀra nÄgon av dina uppgifter nÀr som helst frÄn Apples webbplats.

BetalningsbedrÀgerier Àr ett pÄgÄende problem som kan pÄverka alla företag i vÀrlden. Apples beslut att lÀgga till ytterligare en försvarslinje lÄter inte som en dÄlig idé. Att veta att var och en av oss nu indirekt tilldelas en förtroendepoÀng baserat pÄ vÄra telefonsamtal och e-postvanor kan ÀndÄ lÄta lite obehagligt för mÄnga.

Förhoppningsvis kommer vi snart att höra mer om detta förtroende poÀng för Apple för mer förtydligande.

Vad tycker du om den hÀr nya enhetsförtroendevÀrderingen?