År 2025 skulle Apples ursprungliga videostreamingsverksamhet kunna motsvara Netflix

År 2025 skulle Apples ursprungliga videostreamingsverksamhet kunna motsvara Netflix

Vid sista rĂ€kningen har Apple över 20 originalvideostreamingprojekt under utveckling. Trots detta har iPhone-tillverkaren Ă€nnu inte meddelat hur den planerar att distribuera dessa shower eller nĂ€r de kommer att börja rulla ut till allmĂ€nheten. Även utan att kĂ€nna till den hĂ€r informationen föreslĂ„r ett team frĂ„n Morgan Stanley Apples strejk i videoproduktion kan bli framgĂ„ngsrik relativt snabbt.

I en anteckning till investerare som först erhölls av AppleInsider, Katy Huberty, Erik W Woodring, Elizabeth Elliott och Kieran Kenny sÀger att Apples push till video snabbt kan bli en betydande tillvÀxtfaktor för företaget, förutsatt att detta inkluderar införandet av en helt ny fristÄende videostreamingtjÀnst.

Författarna förklarar:

Vi förutspÄr att en Apple-videostreamingtjÀnst med hög kvalitet men begrÀnsad bredd skulle kunna prissÀttas i lÄga delen jÀmfört med konkurrenter, eller 7,99 USD / mÄnad, och nÄ över 50 miljoner betalda abonnenter fram till 2025, jÀmfört med 124 miljoner pÄ Netflix (nuvarande betalda strömmande abonnemang) och Apples> 650M-enhet installerade iPhone-bas. Detta skulle innebÀra att fristÄende Apple Video kan vÀxa frÄn ett $ 500 miljoner företag i CY19 till ett företag pÄ 4,4 miljarder dollar pÄ bara sex Är.

Dessutom, ”i kombination med Apples fristĂ„ende streamingmusikföretag, som vi projicerar, vĂ€xer till en intĂ€ktsgenerator pĂ„ 18 miljarder dollar under samma tidsperiod (frĂ„n ungefĂ€r 4 miljarder dollar i slutet av CY18) skulle streaming video och musik bli ett företag pĂ„ 22 miljarder dollar Ă„r 2025, ungefĂ€r lika stor som Netflix och Spotify tillsammans idag, men bara 8% av Apples förvĂ€ntade CY18-intĂ€kter. ”

Tillbaka i april blev Bloomberg den första medieförsÀljaren som föreslog att Apple planerade att sÄ smÄningom erbjuda en buntad tjÀnst som skulle omfatta dess videoutbud, Apple Music och nyhets- och tidningstjÀnsten Texture. I anteckningen Àr författarna hausse pÄ detta drag och sÀger att det finns minst fem anledningar till att allt Àr vettigt.

Dessa inkluderar:

Sammanfattningsvis skriver författarna:

Vi tror att Apple Video kommer att bli verklighet tidigare Ă€n investerare tror, ​​och anvĂ€nder den hĂ€r rapporten som ett sĂ€tt att utforma de tvĂ„ mest sannolika metoderna för distribution av videoinnehĂ„ll och potentiell inverkan pĂ„ video pĂ„ Apples tjĂ€nster. Alternativet kring Apple Video hjĂ€lper till att betona det ökande bidraget till tillvĂ€xt frĂ„n tjĂ€nster.

Apples videostrÄlningar kom först fram i juni 2017 nÀr det anstÀllde Jamie Erlicht och Zach Van Amburg, tidigare Sony Pictures Television, som medledare för företagets nya vÀrldsomspÀnnande videoenhet. MÄnader senare tippade företaget sin hand att det förgrenade sig till original skriptprogrammering nÀr det meddelade att det hade undertecknat Jennifer Aniston och Reese Witherspoon för ett nytt drama.

Efter detta uppstod nyheter om att Apple kunde spendera cirka 4,2 miljarder dollar pÄ originalprogrammering 2022 med innehÄll som började sÀndas mellan mars och sommaren 2019.

Jag förvĂ€ntar mig inte att vi hör nĂ„got frĂ„n Apple om dess videoplaner före Ă„rets slut. Om vi ​​gör det kommer det förmodligen inte att hĂ€nda pĂ„ företagets hĂ„rdvarufokuserade “Samla runda” presskonferens nĂ€sta vecka. Naturligtvis Ă€r allt möjligt.

Tror du att Apple borde samla sina tjÀnster?