Är detta den framtida produktplaceringsmodellen i gratis WordPress-plugins?

Är detta den framtida produktplaceringsmodellen i gratis WordPress-plugins?

Fram till nyligen har produktplacering i gratis WordPress-plugins alltid varit en utmanande uppgift. Vi har sett mĂ„nga metoder som anvĂ€nds av utvecklare. NĂ„gra inkluderade bannerannonser pĂ„ pluginsalternativssidan, andra slĂ€ppte “lite” versioner av pluginsna, andra anvĂ€nde ljusbox-popup-fönster i backend för att marknadsföra, men ingen av dessa metoder var lika tilltalande som den vi ser vĂ€xa fram. Det gjordes först av Automattic i deras Jetpack-plugin, och nu följer WooThemes ledningen med sin senaste skapelse som heter WooDojo. Eftersom det inte finns nĂ„got namn pĂ„ denna produktplaceringsmodell, tar vi oss friheten att kalla den “The Teaser Model”. Du undrar förmodligen vad Ă€r den hĂ€r Teaser-modellen? I grund och botten lĂ„ter teasermodellen dig lista en massa funktioner i en stor instrumentpanel dĂ€r du helt enkelt kan aktivera de du vill ha. Vissa funktioner i listan kommer dock att vara kommersiella. SĂ„ du ser vad alternativen gör, men du mĂ„ste betala för att fĂ„ det.

Den mest intressanta aspekten av “The Teaser Model” Ă€r att det Ă€r ett riktigt kreativt sĂ€tt för kommersiella plugins att komma in i WordPress-pluginsförvaret. Obs! Kommersiella plugins Ă€r INTE tillĂ„tna i pluginförvaret (och till skillnad frĂ„n kommersiella teman finns det inga kommersiella plugins pĂ„ WordPress.org).

SĂ„ lĂ„t oss ta en titt pĂ„ exakt vad denna “Teaser-modell” innebĂ€r och hur detta kan missbrukas.

Vi kommer att anvĂ€nda Jetpack som ett exempel pĂ„ fallstudie. SĂ„ nĂ€r du först aktiverar Jetpack (ett GRATIS plugin) fungerar det INTE direkt frĂ„n fladdermusen. Du MÅSTE ha ett WordPress.com-konto för att det ska fungera. SĂ„ nĂ€r du öppnar Jetpack-skĂ€rmen ser du en lista över alla tillgĂ€ngliga funktioner. Mellan en massa GRATIS alternativ finns VaultPress (en betald plugin-kampanj).

Det Àr viktigt att notera att vi inte har nÄgot emot VaultPress. I sjÀlva verket anvÀnder vi det pÄ vÄra webbplatser. SÄ i princip, nÀr du ansluter till WordPress.com blir alla andra funktioner tillgÀngliga förutom VaultPress (eftersom du mÄste köpa den).

Vi mÀrkte detta för ett tag sedan och tyckte att det hÀr var kreativt. Men nyligen med lanseringen av WooDojo tror vi att denna idé har potential att bli nÀsta trend. HÀr Àr en titt pÄ hur Woo gör sin produktplacering:

WooDojo Teaser-modell

Nu medan de bara marknadsför sina andra GRATIS plugins, har denna idé potential. Vi skulle inte bli förvÄnade om WooCommerce (som har ett stort antal betalda tillÀgg) faktiskt anpassar widget-stilens utseende efter deras backend (sÀljer de BETALA tillÀggen).

SÄ du undrar hur den hÀr modellen kan missbrukas kreativt? I grund och botten kan alla betalda plugin-program anvÀnda den hÀr modellen för att arbeta sig in i förvaret, fÄ ny anvÀndarregistrering (e-post etc) och sÀlja sina betalda produkter.

Vem som helst kan helt enkelt krĂ€va att anvĂ€ndare ska “ansluta” till sin webbplats. Anslutning skulle innebĂ€ra att anvĂ€ndaren MÅSTE skapa ett konto (gratis konto, men du kan sĂ€lja de betalda alternativen pĂ„ medlemssidan). Även om det Ă€r ett GRATIS konto kan du fortfarande samla deras e-postmeddelanden. AnvĂ€ndaren har inget annat val Ă€n att ansluta annars fungerar inte plugin. NĂ€r de har anslutit till din tjĂ€nst kan du implementera köp / installera funktioner med ett klick. Eftersom du har deras e-postadress (eftersom de Ă€r din anvĂ€ndare) kan du anvĂ€nda den för att sĂ€lja dina nya produkter.

Tror du att detta Àr framtiden för produktplacering i gratis WordPress-plugins? Skulle gÀrna höra samhÀllets tankar om detta. Det skulle ocksÄ vara intressant att se om fler utvecklare flyttar sin utvecklingsmodell pÄ detta sÀtt. Snarare Àn att skapa mÄnga smÄ plugins, borde de bunta alla sina produkter pÄ ett stÀlle? Detta skulle ocksÄ tillföra antalet nedladdningar eftersom ofta mÀnniskor kan ladda ner plugin-programmet bara för en funktion av de mÄnga som det kan erbjuda. Men det totala antalet nedladdningar kommer att bli betydligt högre.