Är Jetpack vilseledande anvĂ€ndare för att marknadsföra WordPress.com?

Är Jetpack vilseledande anvĂ€ndare för att marknadsföra WordPress.com?

AnvÀnder du Jetpacks publiceringsfunktion pÄ din webbplats?

Nyligen nÀr vi blÀddrade igenom Facebook hittade vi flera folksdelningslÀnkar dÀr WordPress ersatte webbplatsdomÀnen. Utöver det lÀste statusen ocksÄ sÄ hÀr: Michelle Schulp publicerade en artikel pÄ WordPress.

Detta var alarmerande, sÄ vi bestÀmde oss för att undersöka problemet.

NÀr du klickar pÄ lÀnken tar det dig webbplatsen. Men nÀr du klickar pÄ WordPress tar det dig till en WordPress.com-registreringssida pÄ Facebook.

MÄlsida för WordPress.coms app

Vi tittade lÀngre för att se om dessa webbplatser var vÀrd pÄ WordPress.com, en bloggtjÀnst. De flesta av dem var det inte. (se skillnaden mellan gratis WordPress.com jÀmfört med WordPress.org med egen vÀrd)

Men de hade alla en sak gemensamt. Alla anvÀnde Jetpack-tillÀgget som skapades av moderbolaget WordPress.com, Automattic.

För att verifiera vÄra resultat bestÀmde vi oss för att installera Jetpack pÄ en testplats. Vi replikerade problemet och det Àr kopplat till publiceringsfunktionen i plugin.

NÀr du stÀller in publiciseringsfunktionen uppmanas du att ansluta till Facebook och bevilja flera behörigheter.

Facebook-behörigheter för att anvÀnda Publicera-funktionen i JetPack

TillÄter WordPress.com att publicera pÄ Facebook Ät dig

Under tillstÄndsprocessen ser du den blÄ W-logotypen istÀllet för den grÄ W-logotypen. Hur Àr det annorlunda?

NÄvÀl, den ena Àr för WordPress.com (webbhotellstjÀnsten) och den andra för WordPress.org (programvaran som vi alla kommer att Àlska och anvÀnda).

Förvirrande Àr det inte.

Ofta vet nybörjare inte skillnaden, sÄ de tror att de verkligen godkÀnner sin WordPress-webbplats, inte en tredjeparts WordPress.com-plattform (se relationerna och skillnaderna)

Dessutom gör formuleringen genom hela processen inte klart att du godkÀnner WordPress.com snarare Àn din faktiska webbplats. Se skÀrmdumpen för bekrÀftelse nedan:

Ansluten till Facebook

Om du nu vill göra reklam för att göra vad den antar att (dela ditt inlÀgg automatiskt nÀr det publiceras), kommer det att se dina anvÀndare.

Ett inlÀgg som delas pÄ Facebook med JetPacks publiciseringsmodul

Vi undersökte ytterligare för att upptÀcka att det inte Àr ett nytt problem. Det har rapporterats flera gÄnger sedan 2013.

Med tanke pÄ att Jetpack Àr automatiskt installerat och automatiskt aktiverat pÄ flera större WordPress-vÀrdleverantörer som standard, bör detta korrigeras för att minska förvirringen mellan WordPress.com och WordPress.

Även om vi förstĂ„r att Facebook har sin begrĂ€nsning, finns det vissa saker som kan och bör korrigeras för att bĂ€ttre informera anvĂ€ndarna.

För det första, i lÀnkdata under inlÀggstitel, bör det faktiskt visa anvÀndarens domÀn för att marknadsföra sitt varumÀrke istÀllet för att visa WordPress. Som Jeremy frÄn Jetpack-teamet pÄpekade i kommentarerna nedan Àr det inte möjligt pÄ grund av Facebook-begrÀnsningar.

För det andra bör formuleringen som sÀger att Syed Balkhi publicerade en artikel pÄ WordPress omformuleras till tydlig förvirring.

En av anvÀndarna som rapporterade problemet, erbjöd ett förslag om formulering: Vikas delade en lÀnk via Publicize istÀllet för att sÀga att Vikas publicerade en artikel pÄ WordPress.

Ett annat alternativ kan vara: … delade en lĂ€nk via JetPack eftersom det Ă€r vad som verkligen hĂ€nder.

Slutligen, i bekrĂ€ftelsedialogen, ska det stĂ„ “du har lyckats ansluta Jetpack till Facebook” eller “du har lyckats ansluta ditt Facebook-konto till Jetpack”. [Update: Ticket #1476 created by Jeremy]

Vi hoppas att dessa förslag hjÀlper till att förbÀttra Jetpack Publicize-upplevelsen för anvÀndarna.

Jetpack-bild

Jetpack Àr ett bra plugin för nybörjare som flyttar frÄn WordPress.com till WordPress.org eftersom det lÄter dig behÄlla mÄnga coola funktioner pÄ WordPress.com samtidigt som du ger dig kraften och friheten till WordPress.org.

Obs! MÄlet med det hÀr inlÀgget Àr inte att starta ett flammekrig utan det Àr att uppmuntra till diskussion och dela vÄr Äsikt med samhÀllet. Vi har enorm respekt och uppskattning för Automattic och det arbete de har gjort.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.