Arrestationer gjorda i 1 miljon dollar stöldring i Apple Store i Kalifornien

Apple Retail

Kaliforniens justitieminister Xavier Becerra har meddelat arrestering av och anklagelser mot 17 personer i ett rånprogram som riktar sig till Apple-butiker i staten. Totalt resulterade planen i förlust på över 1 miljon dollar.

Arrestationerna kom efter en utredning som utfördes av San Luis Obispo-polisavdelningen och Oaklands polisavdelning med hjälp av California Department of Justice eCrime Unit. Undersökningen följde en rad stölder i Apples butiker i 19 län.

Den 25 september arresterades sju personer och bokades i Alameda County Fängelse. En annan person är i förvar i Sonoma County, medan arresteringsorder har utfärdats för ytterligare nio misstänkta.

Enligt Becerra:

Organiserade detaljhandelsstölder kostar företagsägare i Kalifornien miljoner och utsätter dem för copycat-brottslingar. I slutändan betalar konsumenterna kostnaden för denna kapning av varor.

Vi kommer att fortsätta vårt arbete med lokala brottsbekämpande myndigheter för att släcka denna pöbelmentalitet och åtala dessa brottslingar för att hålla dem ansvariga.

Utredningen av Kaliforniens advokatsekretariat fortsätter.