Axi0mX tillkännager en uppdatering av sin Alloc8-bundna bootrom-exploatering för iPhone 3GS

Axi0mX tillkännager en uppdatering av sin Alloc8-bundna bootrom-exploatering för iPhone 3GS

I april förra året kom iOS-hackaren axi0mX fram med den tilldelade odelade bootrom-exploateringen för alla modeller av den beprövade och verkliga iPhone 3GS. Men från och med i helgen tillkännagav han en uppdatering för exploateringen som förbättrar stabilitet och användbarhet.

Enligt en av axi0mXs senaste Tweets, det uppdaterade utnyttjandet avskaffar en besvärande tre sekunders fördröjning som vanligtvis uppträder när enheten vaknar från viloläge:

Tweet delar också att vi kan förvänta oss en release mycket snart, även om en exakt tidsram inte har tillhandahållits just nu.

Apple stöder inte längre iPhone 3GS idag, som nu anses vara en äldre enhet. Icke desto mindre är bootrom-centrerade exploateringar avsevärt sällsynta, med den senaste händelsen var GeoHots Limera1n-jailbreak från 2011.

Bootrom-exploateringar är särskilt praktiska eftersom de är hårdvarubaserade och inte kan lappas av Apple utan en betydande och mycket osannolik återkallelse av telefon, vilket talar om dess betydelse.

Speciellt är detta inte den första delen av äldre enhetscentrerade jailbreak-nyheter i det senaste minnet. IPhone 1337-teamet avslöjade nyligen ett nytt jailbreak-verktyg för firmware 1.1 på den ursprungliga iPod touch trots att det var mer än 4039 dagar gammalt (cirka 11 år).

√Ąven om det inte finns m√•nga iPhone 3GS-telefoner i naturen idag, √§r det fortfarande lugnande att se detta fortsatta intresse f√∂r att pwla Apple-telefoner m√•nga √•r senare. Med lite tur kommer verk av den h√§r typen att inspirera n√§sta generation av hackare att studera modern h√•rdvara och uppt√§cka liknande kraftfulla bedrifter.

√Ąr du upphetsad √∂ver den uppdaterade Alloc8-exploateringen f√∂r iPhone 3GS? Dela i kommentarerna nedan.