Bantningspiller, SEO och temaramar: det finns inga magiska kulor

OSTraining

PĂ„ WordCamp Raleigh 2011 behandlade Andy Stratton ett mycket intressant Ă€mne ”Dietpiller, SEO och temaramar: det finns inga magiska kulor”. HĂ€r Ă€r en kort sammanfattning av sessionen tillsammans med presentationen.

MÄnga WordPress-anvÀndare har missuppfattningen om fÀrdiga teman. AnvÀndare tror ofta att prefabricerade teman Àr enkla att anvÀnda, mindre riskabla Àn frilansare, kompatibla med plugins, SEO-vÀnliga och kostnadseffektiva, men i mÄnga fall Àr det inte sant.

Anpassningen av ett prefabricerat tema beror pÄ sjÀlva temat. Teman gjorda av vÀlrenommerade temautvecklare som anvÀnder vanliga WordPress-funktioner och Àr gjorda av kvalitetskod Àr sÀllan ett problem. TyvÀrr Àr mÄnga lÄgkvalitativa teman dÄligt kodade och skapade av smÄ tidsdesigners utan mycket skicklighet eller tÄlamod för att inkludera WordPress-kÀrnfunktionerna. Om sÄ Àr fallet kommer det att ta en skicklig webbdesigner flera timmar att granska webbplatsens kod för sÀkerhetshot och plugin-kontraindikationer, vilket potentiellt kan kosta kostnaden för ett $ 30-tema upp till $ 1000 eller mer.

PÄ samma sÀtt kan du inte veta att ett aktietema Àr mindre risk Àn en frilansare. MÄnga okvalificerade designers lÀmnar gapande sÀkerhetshÄl i sin design, och utformningen av mÄnga temamarknadsplatser innebÀr att du inte kan kÀnna till de administrativa alternativen förrÀn du redan har köpt temat, ett riskabelt förslag.

För det tredje Àr plugin-kompatibilitet en anledning till att mÄnga mÀnniskor citerar för att byta till ett prefabricerat tema, men bara att byta till ett tema som visar WordPress-kompatibilitet betyder inte nödvÀndigtvis att det kommer att vara kompatibelt med dina plugins. Vissa teman har anpassade koder som de anvÀnder för att kringgÄ vissa grundlÀggande WordPress-funktioner, sÄ nÀr du försöker lÀgga till ett plugin eller uppdatera din WordPress-version kan problem uppstÄ som gör ditt premiumtema vÀrdelöst. Det faktum att mÄnga fÀrdigförpackade teman kommer med lite eller inget stöd ökar bara möjligheten för problem pÄ vÀgen.

MĂ„nga vĂ€ljer att byta teman för vad Andy kallar “SEO Magic”, en immateriell Ă„tgĂ€rd som ska tappa dig till Google-stjĂ€rnan över natten. Som mĂ„nga av oss vet finns det inga snabba SEO-korrigeringar, och ett vackert tema eller superstjĂ€rnram kommer inte nödvĂ€ndigtvis att ge dig fantastisk SEO över natten, och att anpassa ditt premiumtema kan pĂ„verka SEO-rankingen ytterligare om din kod inte Ă€r tydlig. SĂ„ nĂ€r du funderar pĂ„ att byta tema av SEO-skĂ€l, kom ihĂ„g att innehĂ„llet Ă€r kung men bakĂ„tlĂ€nkar Ă€r SEO-kejsaren, och inget tema kommer att toppa det. Men hur Ă€r det med de teman som faktiskt har visat sig vara SEO-vĂ€nliga? Tja, ofta Ă€r dessa garantier baserade pĂ„ felaktig information, sĂ€rskilt nĂ€r temaleverantören bara gör detta pĂ„ sin fritid. De som verkligen Ă€r SEO-optimerade Ă€r förpackade med metatagghantering som enkelt kan replikeras av plugins pĂ„ vilket ansedd tema som helst.

Andy pĂ„minner oss om att “en sexig sportbil med alla funktioner Ă€r ingenting utan motor och bensin” sĂ„ försök inte att skrota över subparent innehĂ„ll med flashiga teman. Andy ber ocksĂ„ att konsumenter av fĂ€rdigförpackade teman inser att i triangeln av snabbt, billigt och bra kan bara tvĂ„ funktioner anvĂ€ndas samtidigt. Ett billigt och snabbt tema Ă€r inte nödvĂ€ndigtvis bra, och mĂ„nga $ 30 temaköp kan förvandlas till hundratals dollar i investeringar i förĂ€ndringar efter det faktum.

PS, vi skulle inte kunna göra denna resa om det inte var för vÄr fantastiska sponsor.

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.