BÀsta Wi-Fi-nÀtverkssystem för ditt hem

Best Wi-Fi mesh network

Till skillnad frÄn traditionella routrar anvÀnder ett Wi-Fi-nÀtverk flera Ätkomstpunkter eller noder som Àr placerade pÄ olika platser runt ditt hem. Baserat pÄ installationen av ditt hem leder nÀtverkssystem automatiskt dina enheter till den nod som passar perfekt dÄ. PÄ sÄ sÀtt tas Wi-Fi-döda zoner bort.

HÀr Àr de bÀsta Wi-Fi-nÀtverkssystemen du kan köpa för ditt hem och anledningarna till att köpa dem.

BÀsta Wi-Fi-nÀtverkslösningar

Varje lösning i den hÀr listan krÀver att minst en hÄrdvara Àr ansluten till ditt modem. alla ger Wi-Fi-tÀckning, medan vissa ocksÄ fungerar med en Ethernet-anslutning. Du kan ocksÄ utvidga ditt nÀtverk nÀr som helst med nÄgot av dessa system genom att lÀgga till nya noder.

NÀr vi bestÀmde oss för vilket nÀtverk du ska köpa till ditt hem har vi markerat fem viktiga punkter: anvÀndarvÀnlighet, rÀckvidd, design, appfunktioner och naturligtvis pris.

Eero

Eero

Eero-hemmalösningen fungerar trÄdlöst och Àven via en Ethernet-anslutning. Varje standard Eero-enhet erbjuder tÀckning pÄ upp till 1500 kvadratfot. Eero Beacons (som du ansluter till ett eluttag) kan lÀgga till 1000 kvadratmeter tÀckning per enhet (endast Wi-Fi).

Installationen utförs genom en app, som du kan anvÀnda för att kontrollera enhetsanvÀndning, diagnostisera och ÄtgÀrda problem och ge tillfÀllig gÀstÄtkomst. Med Wi-Fi-förÀldrakontroll kan du skapa scheman, skapa profiler eller stÀnga av ditt nÀtverk vid vissa tider pÄ dygnet. Det ger ocksÄ sÀkerhetsfiltreringsfunktioner.

Fördelar: LÀtt att stÀlla in, anvÀndarvÀnlig app, stora genomströmningshastigheter.

Nackdelar: Extras som skydd mot skadlig kod krÀver en prenumeration pÄ 9,99 USD per mÄnad.

Pris: Eero plus en Beacon kostar cirka $ 299 för paketet. Paket sÀnker priset per enhet.

Köp Eero pÄ Amazon

Netgear Orbi

Netgear Orbi

Netgears Orbi-system Àr fortfarande en av de mest populÀra och bÀsta Wi-Fi-nÀtverkslösningarna med varje vanlig enhet som lovar 2500 kvadratmeter tÀckning, bÄde inifrÄn och ut. Orbi-noder finns i flera stilar inklusive en skrivbordsstil och en vÀggenhet (som ger 1000 kvadratmeter tÀckning). Det finns ocksÄ en Orbi Voice tillgÀnglig, som fungerar med Amazon Alexa för musik handsfree och smart hemkontroll, en Orbi med ett inbyggt kabelmodem och en för utsidan. Fungerar med Wi-Fi och Ethernet.

Med Orbi-appen kan du hantera Wi-Fi-instÀllningar, dela nÀtverksuppgifter, erbjuda separat internetÄtkomst för gÀsterna, visa ditt internet och mer. Disneys Circle, som fungerar med Orbi, kan du lÀgga till extra förÀldrakontroll.

Fördelar: Massor av olika enhetsval och funktioner, perfekt för familjer.

Nackdelar: Stor enhetens fotavtryck. Kan bli dyr.

Pris: Varje Netgear Orbi 2-pack kostar cirka $ 300. Leta efter medföljande rabatter.

Köp Netgear Orbi pÄ Amazon

Ubiquiti AmpliFi HD Wifi-system

Amplifi HD

AmpliFi av Ubiquiti Àr de mest intressanta snyggaste Wi-Fi-nÀtverkslösningarna pÄ vÄr lista. Amplifi har en vacker bas med en smart LCD-skÀrm som vill ses och har tvÄ nÀtpunkter som ansluts till uttag, vilket ger tÀckning pÄ upp till 10 000 kvadratmeter. Nu ingÄr Ethernet-ryggradslÀge.

Efter att ha anvÀnt den för installation kan AmpliFi-appen spÄra ISP och systemprestanda, tilldela gÀstkonton, installera automatiska uppdateringar, skapa familjeprofiler och skapa tysta tider och mer.

Fördelar: Enkel installation, perfekt för större hem med tjocka vÀggar och andra hinder.

Nackdelar: Dyrt.

Pris: Ett paket med en routerbasstation och tvÄ trÄdlösa supernÀtpunkter Àr $ 340.

Köp AmpliFi WiFi pÄ Amazon

ZyXEL Multy X

ZyXEL Multy X

Utan tvekan Àr den mest unikt namngivna produkten pÄ vÄr lista ZyXEL Multy X ocksÄ den nyaste. Med trio-bandteknik kan tvÄ enheter tÀcka upp till 5000 kvadratmeter, bÄde via Wi-Fi och Ethernet.

Med appen kan du utföra enkla installation och hastighetstester. Erbjuder Àven förÀldrakontroll, diagnos, automatiska uppdateringar och gÀstnÀtverk.

Fördelar: Prissatt rÀtt, enkel installation via en app.

Nackdelar: Inget webbgrÀnssnitt, fÀrre appfunktioner Àn andra lösningar.

Pris: Ett paket med tvÄ paket Àr cirka $ 300 med varje ytterligare nod prissatt till cirka $ 180 vardera.

Köp ZyXEL Multy X pÄ Amazon

Linksys Velop

Linksys velop

Om du letar efter en lösning som undviker det rundade utseendet bör du övervÀga Velop frÄn Linksys. Med 7,5 tum lÄnga, fyrkantiga torn ger Velop upp till 6000 kvadratmeter i tÀckning med sin trepack.

Velop-appen Àr en av de mest funktionsrika runt, Àven om den utesluter antivirusskydd som finns pÄ liknande produkter. Appen erbjuder förÀldrakontroll, gÀstÄtkomst, enhetsprioritering, schemalÀggning och mer.

Fördelar: Unik design, anvÀndarvÀnlighet, fin tÀckning.

Nackdelar: Inget antivirusskydd, vissa kanske inte gillar det större enhetens fotavtryck.

Pris: En tre-pack Àr runt $ 400 med varje ytterligare nod tillgÀnglig för cirka $ 200.

Köp Linksys Velop pÄ Amazon

Google Nest WiFi

Googles Nest Mesh WiFi-router Àr utformad, precis som de andra alternativen, för att erbjuda ett stort utbud i ett litet paket. Varje WiFi-router kan ge upp till 2200 kvadratmeter snabb tÀckning. Och Google sÀger att hÄrdvaran kommer att fungera i bakgrunden för att se till att WiFi-hastigheterna förblir snabba hela dagen, vilket gör det enkelt att flytta frÄn ett rum i ditt hem till det andra utan att tappa hastigheter.

Google Nest WiFi erbjuder ocksÄ automatiska uppdateringar sÄ att nÀtverket förblir sÀkert och sÀkert.

Du behöver Googles hemapp (tillgÀnglig för iOS och Android) för att stÀlla in nÀtverkets WiFi-alternativ. Det lÄter dig ocksÄ snabbt hantera enheter i ditt nÀtverk och lÄta dig pausa tillgÀngligheten pÄ internet nÀr du tycker det Àr lÀmpligt. Och naturligtvis Àr nÀtverksnÀtverket skalbart, sÄ du kan lÀgga till ytterligare WiFi-poÀng i hela hemmet för att öka upp till ett extra intervall pÄ 1600 kvadratmeter.

Googles Nest WiFi finns nu i 1-, 2- och 3-pack-alternativ. Var och en Àr tillgÀnglig nu frÄn Amazon.

Köp för 168 $ – 468 $

ASUS ZenWiFi AX

Detta WiFi-nĂ€tverk frĂ„n ASUS Ă€r utformat för att bli av med döda platser i ditt hem. Det bĂ€sta Ă€r att det Ă€r ett WiFi 6-mesh-system. Den finns i tvĂ„pack och den har massor av funktioner som du kan tĂ€nka dig. Det inkluderar tĂ€ckning, med ASUS ZenWiFi som kan tĂ€cka 6600 kvadratmeter – eller mer Ă€n sex rum.

Med WiFi 6-stöd stöder ASUS ZenWiFi OFDMA och MU-MIMO, vilket ger mer effektiva och stabila WiFi-hastigheter. SÄ Àr fallet Àven nÀr flera enheter Àr anslutna till samma WiFi-nÀtverk. ASUS har ocksÄ en dedikerad router-app och företaget sÀger att Àgare kan stÀlla in nÀtverkets WiFi-system i bara tre enkla steg.

Systemet Àr ocksÄ kompatibelt med andra AiMesh-kompatibla routrar, vilket innebÀr att du kan mixa och matcha baserat pÄ dina behov.

ASUS erbjuder livstidsfri nÀtverkssÀkerhet, inbyggd förÀldrakontroll och 6,6 Gbps-hastigheter. HÄrdvaran stöder ocksÄ 3 SSID.

ASUS ZenWiFi AX, med stöd för WiFi 6, Àr tillgÀnglig frÄn Amazon frÄn och med den 18 mars.

Köp för $ 449,99

FörstÀrkt trÄdlöst ALLY

Amped ALLY-WiFi-systemet frÀmjar förÀldrakontroll direkt utanför porten. Det gör det möjligt för vÄrdnadshavare och förÀldrar att blockera specifikt innehÄll frÄn sina barns enheter, som inkluderar appar och webbplatser. Allt Àr lÀttillgÀngligt via den dedikerade ALLY-appen frÄn Amped. De fÄr ocksÄ rapporter och varningar, vilket gör det enkelt att hÄlla koll pÄ vad som hÀnder i hemmet.

NÀr det gÀller sjÀlva routern stöder den snabba hastigheter med AC1900 WiFi-stöd, och det hÀr Àr ett masksystem sÄ det kommer att ge WiFi-tÀckning i hela huset.

Det finns tvÄ alternativ att vÀlja mellan: det första som bara innehÄller routern frÄn Amped och ett annat som har routern och en extender. PrissÀttningen börjar pÄ $ 54,49, och bÄda Àr tillgÀngliga frÄn Amazon nu.

Köp för 54,49 $ – 65,47 $

NÀr du Àr osÀker

I din sökning efter den bÀsta Wi-Fi-nÀtverkslösningen, se till att kolla in aktuella recensioner och specifikationer. Eftersom de Àr programvarubaserade kan funktionsuppsÀttningar förÀndras snabbt för den hÀr typen av produkter över tiden. Se till att den utlovade tÀckningen matchar eller övertrÀffar dina krav.

DÀrifrÄn, se till att systemet du vÀljer innehÄller de programvarufunktioner du behöver, till exempel förÀldrakontroll eller antivirusskydd. Slutligen leta efter försÀljning. Mesh-nÀtverkslösningar Àr ofta rabatterade, speciellt runt helgdagar. TÀnk pÄ detta.

Vilket Wi-Fi-nÀtverkssystem anvÀnder du? LÄt oss veta nedan.