Behöver WordPress Admin Bar en mer rullgardinsmeny?

Behöver WordPress Admin Bar en mer rullgardinsmeny?

Om du har lekt med WordPress 3.3 (Live Demo ingĂ„r) som vi, har du förmodligen anpassat dig till den nya adminfĂ€ltet. Ärligt talat Ă€lskar vi den nya designen av adminfĂ€ltet. Det ser vĂ€ldigt rent ut (tills pluginförfattare bryter det). Som plugin-författare har du mycket frihet, men du har ocksĂ„ ett stort ansvar. Det finns krokar tillgĂ€ngliga för pluginförfattare för att lĂ€gga till instrumentpanelwidgets, adminfĂ€ltmenyer etc. Men vad hĂ€nder nĂ€r mĂ„nga pluginförfattare börjar lĂ€gga till sina objekt i adminfĂ€ltet? Vi slutar med ett helt kaos för anvĂ€ndare med mindre upplösning (inte mobil). Majoriteten av oss utvecklare anvĂ€nder skĂ€rmstorlekar över 1600 pixlar. Men det finns fortfarande anvĂ€ndare som har 1200px eller 1024px upplösning. Heck Ă€ven med 1600 upplösningar, allt som krĂ€vs Ă€r 10 plugins för att bryta adminfĂ€ltet. Ta en titt pĂ„ skĂ€rmdumpen nedan:

O och om du har 10 plugins som lÀggs till i adminfÀltet med en upplösning som 1200px eller sÄ. Du kommer att lÄta menyerna falla till andra raden tillsammans med Howdy-omrÄdet.

SÄ vad föreslÄr vi?

Vi mĂ„ste ha en administratörsmeny som heter “Mer” som en rullgardinsmeny. Liknar hur Google har det.

Mer rullgardinsmeny i Google Bar

I det hÀr mer rullgardinsmenyn kommer alla plugins att slÀppas dÀr. Detta skulle göra det möjligt för pluginförfattare att hÄlla sig till ett specifikt anvÀndargrÀnssnitt (UI) vilket ger en bÀttre anvÀndarupplevelse. Detta förhindrar ocksÄ inkonsekvens. Om du mÀrker det i den första skÀrmbilden ovan visas W3 Total Cache-plugin efter sökningen. Det Àr bara inkonsekvent. Frederick hade troligen sin tillstÄndsnivÄ att vara 1000 eller nÄgot för att se till att hans plugin hamnar pÄ den sista platsen (vilket garanterar mer exponering). Fram till WordPress 3.2 var det fantastiskt. Men med WordPress 3.3 flyter sökningen inte lÀngre rÀtt, vilket gör att det ser konstigt ut för nybörjare.

Allt vi sÀger Àr att vi behöver ett mer konsekvent anvÀndargrÀnssnitt.

NĂ€sta frĂ„ga Ă€r hur vi förhindrar missbruk med mer rullgardinsmeny? Pluginförfattare lĂ€gger bara till sina objekt i adminfĂ€ltet och tycker att det Ă€r viktigt. Men det spelar ingen roll vad de tycker. AnvĂ€ndare bör ha ett val i denna frĂ„ga. Bara för att vi anvĂ€nder plugin WP-Bitly betyder inte att alla vĂ„ra redaktörer mĂ„ste se “Shortlink” -menyn i adminfĂ€ltet. Det borde finnas ett sĂ€tt att ta bort ett menyalternativ frĂ„n administratörsfĂ€ltet om anvĂ€ndaren inte vill ha det dĂ€r.

Vad tror du? Behöver vi en mer rullgardinsmeny för WordPress-administrationsfÀltet? Skulle gÀrna höra dina tankar.