Bild Alt Text vs Bildtitel i WordPress – Vad Ă€r skillnaden?

Bild Alt Text vs Bildtitel i WordPress - Vad Àr skillnaden?

En stor mĂ€ngd webbinnehĂ„ll bestĂ„r av bilder men inte mĂ„nga webbplatsĂ€gare optimerar sina bilder för snabbare eller bĂ€ttre sökrankning. Även om WordPress har möjlighet att lĂ€gga till alt-text och bildtitel, förstĂ„r nybörjare ofta inte skillnaden och hur man anvĂ€nder dem. I den hĂ€r artikeln visar vi skillnaden mellan bildalternativtext och bildrubrik i WordPress.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Vad Àr Alt-text och bildtitel

Alt-text eller alternativ text Àr ett attribut som lÀggs till en bildtagg i HTML. Denna text visas inuti bildbehÄllaren nÀr bilden inte kan visas. Det hjÀlper sökmotorer att förstÄ vad en bild handlar om. Alternativ text Àr ocksÄ till stor hjÀlp om bilder pÄ en sida inte kan hittas.

Bildtitel Àr ett annat attribut som kan lÀggas till bildtaggen i HTML. Den anvÀnds för att ge en titel för din bild. Texten du skriver in i titeln kommer inte att visas för anvÀndaren nÀr en bild inte kan visas. IstÀllet visas det i en popup nÀr en anvÀndare tar musen över till en bild.

Titelattribut som visas över bilden i popup-text

Alt-tagg och bildtitlar anvÀnds ocksÄ för att förbÀttra tillgÀngligheten pÄ din webbplats för personer med dÄlig syn eller skÀrmlÀsarenheter. En skÀrmlÀsare lÀser hela textartikeln och nÀr det gÀller en bild kommer det att stÄ Bild: Titel XYZ. Detta gör det möjligt för anvÀndaren att veta varför du lade till bilden dÀr Àven om de inte kan se den.

Hur man lÀgger till Alt-text till en bild i WordPress

Med WordPress kan du lÀgga till Alt-text för dina bilder nÀr du laddar upp dem med den inbyggda medieuppladdaren.

LĂ€gga till alt-text medan du laddar upp en bild till WordPress

Du kan ocksÄ lÀgga till alt-text till en bild genom att besöka Media bibliotek och klicka pÄ lÀnken Redigera under bilden.

LĂ€gga till alternativ text genom att redigera en fil i mediebiblioteket

Hur man lÀgger till bildtitel i WordPress

NÀr du laddar upp en bild med den inbyggda WordPress-medieuppladdaren ser du ett titelfÀlt. Detta titelfÀlt anvÀnds av WordPress för att hantera dina mediefiler och bör inte förvÀxlas med titelattributet som anvÀnds i en bild.

Titel i medieuppladdaren Àr inte titelattributet som anvÀnds i img-taggen

Titeln du lÀgger till nÀr du laddar upp en bild anvÀnds endast av WordPress-mediebiblioteket för att visa listan över dina mediefiler.

Även om den hĂ€r titeln hjĂ€lper dig att hitta mediefiler i WordPress-mediebiblioteket Ă€r det inte titelattributet vi pratar om. SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till titelattributet till dina bilder pĂ„ WordPress.

Om du anvÀnder den visuella inlÀggsredigeraren mÄste du klicka pÄ bilden och sedan klicka pÄ redigeringsknappen pÄ bilden.

Redigera en bild i WordPress visuella redigerare

Detta kommer att visa popup-skÀrmen för bildredigering dÀr du mÄste klicka pÄ Avancerade alternativ. Detta visar alternativet att lÀgga till attribut för bildtitel.

LÀgga till attribut för bildtitel i WordPress med hjÀlp av den visuella redigeraren

För de anvÀndare som inte Àr rÀdda för att redigera lite HTML. Byt bara till textredigeraren och lÀgg till titelattribut i din bildtagg sÄ hÀr:


<img class="alignleft size-medium wp-image-2204" src="https://www.example.com/wp-content/uploads/2014/10/bike.jpg" alt="alternate text for image" width="300" height="199" title="A proper title attribute" />

Alternativt kan du anvÀnda ett plugin som heter Restore Image Title som anvÀnder titelfÀltet i uppladdaren som titelattribut för bilderna.

Varför och hur du ska anvÀnda Alt-text och bildrubrik

Vi rekommenderar vÄra anvÀndare att anvÀnda bÄde alt-text och bildtitel med sina bilder. En uppenbar fördel Àr att det hjÀlper sökmotorer att upptÀcka dina bilder och visa dem i bildsökresultat. Den andra fördelen Àr att dessa taggar förbÀttrar din webbplats tillgÀnglighet och förklarar dina bilder för personer med speciella behov.

Sökmotorer, sÀrskilt Google, hÀvdar att de bara fokuserar pÄ alt-taggen som en rankningsfaktor för bilder. Detta betyder dock inte att de helt ignorerar titelattributet. Försök lÀgga till olika texter i bÄda attributen med hjÀlp av nyckelord som beskriver dina bilder.

Kom ocksÄ ihÄg att inte fylla för mÄnga sökord i alt- och titeltaggar. Skriv istÀllet beskrivande och hjÀlpsamma texter som faktiskt beskriver bilden.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att förstÄ bildalternativ och bildtitel i WordPress. Du kanske ocksÄ vill ta en titt pÄ vÄr guide för att fixa de vanliga bildproblemen i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.