Bloomberg: stora förÀndringar kommer till MacBook Air, Mac mini i Är

Bloomberg: stora förÀndringar kommer till MacBook Air, Mac mini i Är

I vad som kan visa sig vara ett intressant drag, förvÀntas Apples att uppdatera Mac mini som en pro-enhet. Samtidigt kommer företaget sannolikt att erbjuda en ny billig bÀrbar dator som har mycket tunnare ramar runt skÀrmen Àn den nuvarande MacBook Air som den skulle ersÀtta, enligt Bloomberg.

Mac mini Àr det enda Apple-skrivbordet som inte innehÄller en skÀrm, ett tangentbord eller en mus. Sedan det först lanserades 2005 har det prissatts till cirka 500 dollar och har visat sig vara ett populÀrt val för apputvecklare och de som driver hemmedia.

För att starta Mac mini, som inte har uppdaterats pÄ nÀstan fyra Är, Àr Apple beredd att lansera enheten med nya lagrings- och processoralternativ. PÄ sÄ sÀtt förvÀntas enheten bli dyrare Àn tidigare versioner.

Sedan 12-tums MacBook lanserades 2015 har MacBook Air varit den enda Apple-bÀrbara datorn som inte har en högupplöst skÀrm. Det förvÀntas förÀndras under hösten nÀr en ny MacBook Air slÀpps.

Liksom den nuvarande modellen kommer den nya MacBook Air att innehÄlla en 13-tums skÀrm och har interna enheter som hÄller priset under MacBook, som börjar pÄ $ 1300. Den nuvarande MacBook Air börjar pÄ $ 999. En rapport i slutet av juli sade att nya MacBook Air skulle inkludera Intels Kaby Lake-processorer som introducerades första gÄngen 2017. Den nya MacBook Air kommer sannolikt att rikta sig till utbildningsmarknaden.

Apples MacBook Pro-sortiment uppdaterades för 2018 i juli.

Förutom nya Mac-datorer förvÀntas Apples avslöja tre nya iPhones de nÀrmaste veckorna plus tvÄ nya iPad Pro-surfplattor. En fjÀrde generationens Apple Watch förvÀntas ocksÄ komma. Det ÄterstÄr att se om Apple avslöjar alla sina ÄterstÄende 2018-produkter vid en hösthÀndelse eller tvÄ. Under mÄnga Är höll företaget ett iPhone-fokuserat evenemang i september och ett Mac-evenemang i oktober. Under senare Är höll det dock bara ett evenemang i september strax efter Labor Day i USA

Vi borde veta det nog. Minst en analytiker tror att Apple kommer att hÄlla sitt iPhone-evenemang pÄ onsdagen den 12 september, vilket innebÀr att pressinbjudningar snart ska slÀppas.

Vilken Apple-produkt frÄn 2018 ser du mest fram emot? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.